L'associació ADIA organitza una setmana solidària als comerços i establiments de Cerdanyola

Espurnes Creatives, una iniciativa cerdanyolenca nascuda arran de la Covid-19, serà l’altaveu d’aquesta nova iniciativa dins la ciutat

L'Associació per al Desenvolupament de la Infància d'Àfrica (ADIA), que es dedica a la cooperació amb un programa d'alimentació per a nens a l'Àfrica, posarà en marxa una setmana solidària a Cerdanyola. Des del 17 al 24 d'octubre els comerços i establiments de la ciutat se sumaran a la venda de productes solidaris per a la recaptació de fons. A més a més, enguany l'associació compta amb el suport d'Espurnes Creatives, una iniciativa nascuda a la ciutat arran de la pandèmia i per ajudar a les famílies més afectades. 

Enguany, a causa de l'emergència sanitària per la Covid-19, ADIA no podrà celebrar el dinar solidari anual que es feia a les instal·lacions de la Universitat Autònoma de Barcelona. "Entre que no hem rebut totes les subvencions, que les aportacions dels socis s’han reduït i que no es pot celebrar el dinar solidari, ens hem vist obligats a fer retallades en el nombre de nens atesos", explica Marta Berdala, membre de la junta d'ADIA i una de les creadores d'Espurnes Creatives. 

Així, "des d'Espurnes Creatives ens tornem a posar en marxa per fer d'altaveu d'aquesta iniciativa solidària i local", expliquen. La promoció d'aquesta setmana solidària la faran mitjançant les seves xarxes socials perquè els veïns i veïnes de la ciutat coneguin la causa. 

Establiments solidaris

Com que enguany no ha estat possible tirar endavant el dinar solidari que celebrava anualment l'associació, els organitzadors han decidit muntar una setmana solidària en la qual molts establiments de Cerdanyola se sumaran a la venda de productes per recaptar fons per ADIA. 

Entre els establiments que participaran en la setmana solidària s'hi troben la floristeria Casamitjana, la paradeta 28 del Mercat Serraparera, l'autoservei Padró-Solanet, Els Pollos de Llull...

 

"Per exemple, la Fruiteria Banús ens ha dit que, com que ara és el temps de la taronja, totes les taronges que es venguin aquella setmana aniran per als beneficis de l'ONG", explica Marta Berdala. "Fins i tot, algunes farmàcies també faran un donatiu". 

Aquests són tots els establiments que hi participen: 

Cartell establiments que hi participen

Cartell dels establiments que hi participen

 

ADIA, premi a la millor entitat de cooperació de Cerdanyola

L'any 2019, l'associació va guanyar el premi a millor entitat de cooperació de Cerdanyola en la 2a Nit Solidària. ADIA va ser reconeguda per la seva dedicació solidària durant l'any, una tasca que fa més de 20 anys que porta a terme a Etiòpia.