L'atur augmenta un 1% aquest octubre a Cerdanyola

Tot i l'augment generalitzat, s'ha reduït un 3,7% les persones aturades respecte de l'any passat

L'atur ha viscut una revifalla el passat mes d'octubre a Cerdanyola. El nombre d'aturats, doncs, ha ascendit en 21 persones més que al setembre, el que representa un augment de l'1%.

Així doncs, 2.196 persones en total estan sense feina a Cerdanyola en acabar l'octubre de 2023. Tot i això, aquestes dades són millors que les de l'octubre de l'any passat, doncs s'ha reduït un 3,7% respecte a l'octubre de 2022. 

 

 

En el conjunt de la comarca, l'atur també ha registrat un augment respecte del setembre. En aquest cas l'increment ha sigut del 0,8%, el que representa 376 persones aturades més. D'aquesta manera, 45.001 persones estan aturades al Vallès Occidental.

L’octubre és un mes en què l’atur acostuma a augmentar a la comarca, tret dels darrers tres anys (entre 2020 i 2022), quan va disminuir. Amb la mateixa tendència que a Cerdanyola, la comarca té 1.294 persones desocupades menys (-2,8%) que l'octubre de l'any passat.

L’atur registrat augmenta en setze municipis i cau en set. Entre els municipis amb un major nombre de persones en atur destaca l’increment relatiu Vacarisses (+4,6%), Castellbisbal (+3,4%), Polinyà (+2,8%) i Badia del Vallès (+2,6%).

 

"Una pèssima notícia" segons PIMEC

PIMEC ha destacat aquest increment de l'atur a l'octubre i considera que "aquest fet és una pèssima notícia perquè tenim l’atur més alt d’Europa". Així ho ha assenyalat el secretari general de PIMEC, Josep Ginesta, en una roda de premsa de valoració de l’atur, on ha assenyalat que les xifres expressen tres qüestions: “Tenim una alta dependència de l’activitat estacional, molts aturats no es computen i això altera les dades (s’exclouen les persones registrades amb contractes fixos discontinus en els períodes d’inactivitat), i s’està accentuant l’alentiment econòmic del mercat de treball”.

Després d'analitzar les dades, el secretari general de PIMEC ha comentat que “l’atur registrat a Catalunya se situa en un total de 339.693 persones aturades" i, en comparació a l’any anterior, ha matisat que la contractació es redueix un 2,39% amb 13.816 contractes menys. “Constatem l’alentiment de la nostra economia pel menor vigor en la contractació”, ha insistit davant la pèrdua de dinamisme en aquest àmbit.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.