L'atur baixa gairebé un 4% a Cerdanyola el mes de novembre

A Cerdanyola, 87 persones menys que a l'octubre estan aturades, 2.109 en total

Després de la revifalla de l'atur el passat mes d'octubre, aquest últim mes de novembre la taxa de persones aturades ha descendit un 3,96% a Cerdanyola. Això significa que hi ha 87 persones menys sense feina que a l'octubre. 

La baixada de l’atur interanual, des de novembre de l’any passat, és de 169 persones, un 7’42%. Actualment, per tant, hi ha 2.109 persones estan aturades a Cerdanyola. 

Per sexes, segueix sent major el nombre de dones aturades que no pas d'homes. Segons l'Oficina de Treball de Cerdanyola, del total de persones aturades, 56’8% són dones, mentre que el 43,2% són homes. 

 

Evolució de l'atur durant l'últim any a Cerdanyola

 

Minsa baixada al Vallès Occidental

En el conjunt de la comarca, l'atur també ha registrat un baixada respecte de l'octubre. Tot i això, en aquest cas, la reducció ha sigut de l'1,02%, el que representa 457 persones aturades menys. D'aquesta manera, 44.544 persones estan aturades al Vallès Occidental.

Les poblacions amb una taxa més alta són Badia (16’32%), Terrassa (11’35%) i Montcada i Reixac (11’16%) i les localitats amb una taxa més baixa són Matadepera (3’43%), Sant Cugat (5’38%) i Sant Quirze (6’45%).

 

Tímid repunt a Catalunya

Catalunya ha tancat el novembre amb un tímid repunt de 214 registrats l'atur (+0,06%). Els aturats han crescut per segon mes consecutiu per l'increment del sector serveis però ho han fet amb menys intensitat que a l'octubre (+1,2%). En total hi ha 339.907 desocupats, la xifra és la més baixa registrada en un mes de novembre des del 2007.

En comparació amb l'any passat, hi ha 9.075 aturats menys (-2,6%). A més, l'ocupació ha caigut després de dos mesos a l'alça amb 1.316 ocupats menys. Es tracta del descens més pronunciat del mes des de 2019. 

 

La demora del fred, causa del repunt

UGT lamenta el repunt "lleuger" de l'atur durant el novembre, però destaca que la xifra total de persones sense feina és la més baixa en aquest mes des del 2007. En un comunicat, el sindicat assegura que hi ha una "bona evolució" del mercat laboral i considera que "és el moment" d'abordar els "problemes estructurals", com la parcialitat "desproporcionada", les jornades "irregulars", els salaris baixos i l'atur de llarga durada, entre altres.

D'altra banda, Pimec ha destacat com a positiu que durant el mes de novembre s'hagi registrat un repunt de l’atur a Catalunya inferior al d’altres anys, tot i que sigui una tendència habitual en aquest període. El secretari general de la patronal, Josep Ginesta, ha assenyalat que es deu a la demora en l’arribada del fred i l’allargament de les activitats d'estiu que han propiciat un increment inferior a l'habitual en l'oci o el lleure. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.