L'atur a Cerdanyola continua en els nivells més baixos dels últims 15 anys

Cinquè mes consecutiu de baixada de l'atur a la ciutat

L'atur continua baixant a Cerdanyola del Vallès, i ja van cinc mesos consecutius de millora de les dades. Al tancament del mes de maig hi havia 2.235 cerdanyolencs registrars a l'atur, una xifra que es redueix des del gener. 

Respecte al mes d'abril, el total de cerdanyolencs sense feina ha baixat en 63 persones. Les dades del Departament d'Empresa i Ocupació mostren una millora constant des del gener de 2023, però fa més d'un any que les dades de l'atur tenen una tendència a la baixa. 

 

Actualment, a la ciutat hi ha 113 aturats menys que fa un any. També és més baixa ara que al 2008, just en l'explosió de la crisi econòmica que va disparar la desocupació els anys següents. 

 

Rècord d'afiliats a Catalunya

Catalunya ha tornat a batre el rècord d'afiliats i l'atur continua en mínims dels últims 15 anys al maig. El cinquè mes de l'any ha acabat amb 3,71 milions de treballadors cotitzant a la Seguretat Social, la xifra més alta de la sèrie històrica del mes. L'economia ha generat 40.503 feines (+1,1%) més que a l'abril i ha anotat el quart increment mensual consecutiu. L'afiliació ja supera en 116.628 empleats més (+3,24%) les xifres del 2022 i apuntala dos anys d'augments interanuals. L'atur també ha continuat en una dinàmica positiva per quart mes amb 2.692 desocupats menys que a l'abril (-0,79%), deixant el total en 336.103, el més baix des del maig del 2008 (305.247). En comparació amb el maig del 2022, hi ha 11.924 aturats menys (-3,4%).

Davant d'aquest escenari, UGT ha aplaudit que actualment hi hagi més persones cotitzant i més contractes indefinits, fet que demostra la "part positiva de la implementació de la reforma laboral". Ha demanat, però, que s'apliquin polítiques actives d'ocupació perquè siguin "eficients" per a les persones que encara es troben en situació d'atur i puguin trobar una feina.

Per la seva banda, el Secretari de Treball i Economia de CCOO de Catalunya, Ricard Bellera, s'ha felicitat per les dades publicades aquest divendres i considera que són una mostra de la millora "continuada" de l'economia. En aquest sentit, ha recordat que Catalunya ha crescut per sobre la mitjana.

En un comunicat, CCOO també es refereix a al recent convocatòria d'eleccions al Congrés dels Diputats per al 23 de juliol i demana donar suport a una "proposta de progrés cohesionada que eviti la dispersió del vot". "La millora substancial del mercat laboral, la recuperació econòmica i els reptes que enfrontem en l’àmbit tecnològic, ecològic i demogràfic reclamen d’opcions polítiques progressistes que permetin donar continuïtat a la millora a la que estem assistint en termes socioeconòmics", afegeix.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.