L'Audiència Nacional processa per terrorisme el cerdanyolenc Edu Garzón i els CDR del 23-S

Els 13 detinguts en l'Operació Judes aniran a judici processats per pertinença a organització terrorista

El magistrat de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha processat per pertinença a organització terrorista als 13 presumptes membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) vinculats amb la denominada 'Operació Judes', entre els quals hi ha el cerdanyolenc Edu Garzón.

Nou dels detinguts el 23 de setembre de 2019, a més, també aniran a judici per tinença, dipòsit i fabricació de substàncies o aparells explosius i inflamables de caràcter terrorista. En el seu acte de processament, el magistrat de l'Audiència Nacional considera que aquest grup formava dins dels CDR l'anomenat Equip de Resposta Tàctica (ERT). Segons l'acte, es tracta d'una cèl·lula integrada pels investigats formada per grup reduït d'individus de diferents CDR, que "evidencien una gran radicalitat".

La creació d'aquesta cèl·lula ve motivada, segons el jutge, per la necessitat de comptar dins de l'estructura dels CDR amb un grup clandestí d'individus de la màxima confiança i que es mostren totalment lliurats a "la causa", havent-li estat encarregades la realització de les accions més sensibles.

El cerdanyolenc Edu Garzón va passar 92 dies en presó preventiva acusat de terrorisme. Va sortir de la presó de Soto del Real amb una fiança de 5.000 euros. Aquest estiu, l'AN ja va fer públic que mantenia l'acusació per terrorisme. 

Més info: Edu Garzón (detingut el 23-S): "Quan entres a la presó no pateixes per tu, sinó pels teus familiars"

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Més informació