Una cinquantena de persones donen suport al processat per terrorisme, Edu Garzón

El cerdanyolenc s'ha acollit aquest dimarts al dret a no declarar igual que la resta d'encausats vinculats amb la denominada 'Operació Judes'

Aquest dimarts el cerdanyolenc Edu Garzón ha comparegut als Jutjats de Primera Instància de Cerdanyola per acollir-se al dret a no declarar en la causa oberta pel Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional en l'anomenada 'Operació Judes' i ha rebut el suport d'una cinquantena de persones que s'han concentrat a les portes de l'edifici convocades pel Grup de Suport 23S.

Amb pancartes de suport amb consignes de "Llibertat, absolució! detingudes 23S", "Muntatge Policial", "Absolució Edu", "Absolució Encausades  23S" o "Fake Justice" i crits de "No estàs sol", "Fora, fora, la justícia espanyola" o "Absolució", Garzón ha rebut l'escalf de la gent abans i després de la compareixença.

Una cinquantena de persones s'han concentrat en suport a Edu Garzon davant dels jutjats de Cerdanyola. FOTO: JLSilva

Una cinquantena de persones s'han concentrat en suport a Edu Garzon davant dels jutjats de Cerdanyola. FOTO: JLSilva

La citació d'aquest dimarts ha sigut un tràmit tècnic, la declaració indagatòria, en què el jutge els ha notificat oficialment la
resolució de processament
i els delictes de què se l'acusa a Garzón i a la resta d'investigats que aquest dimarts han comparegut també a Mollet i el dijous continuen a Sabadell i a Vic.

Més info: L'Audiència Nacional processa per terrorisme el cerdanyolenc Edu Garzón i els CDR del 23-S

Manifest de suport als encausats

Després de la compareixença, membres del Grup de Suport 23S han llegit un manifest que ha posat en context la declaració d'aquest dimarts i ha servit per donar suport als encausats, per refermar la lluita política en defensa de la independència i construcció dels Països Catalans, animar a tornar a omplir els carrers per la causa i mostrar el desig del moviment que per cada repressió hi hagi una persona més que se sumi a la causa independentista.

Tot seguit, Edu Garzón ha pres el micròfon i ha improvisat un parlament per agrair el suport que ha rebut: "mai, mai, mai, hem estat sols, avui l'Eva i jo hem entrat en aquest jutjat i ens hem recordat de totes represaliades i empresonades d'aquest país en aquest Estat antidemocràtic i feixista. Hem entrat fermes i determinades gràcies a vosaltres. I avui davant el jutge hem dit PROU i s'ha acabat. Davant de la violència, de la por li hem dit a aquest jutge INDEPENDÈNCIA. Alguns polítics diuen que som llavor. Som una realitat que únicament farem d'aquest país les nostres llibertats. Visca la terra i visca la seva gent".

Edu Garzón ha rebut l'escalf de la gent a l'entrada i a la sortida de la compareixença als jutjats. FOTO: JLSilva

Edu Garzón ha rebut l'escalf de la gent a l'entrada i a la sortida de la compareixença als jutjats. FOTO: JLSilva

Es demanarà la nul·litat del procediment

Les pròximes passes en el procés són, segons ha explicat l'advocada de Garzón, Eva Pous, d'Alerta Solidària, "presentar escrits de nul·litat perquè s'han descobert que existeixen unes diligències que mai havien sigut notificades i, per tant, els investigats han estat completament absents en aquest procediment vulnerant-se el seu dret defensa".

Les defenses dels investigats en l'operació Judes presentaran escrits de nul·litat per impugnar la resolució de processament dels tretze encausats. Els advocats d'Alerta Solidària asseguren que han detectat incidències, la darrera l'existència d'una causa secreta d'on sorgeixen els indicis per inculpar els investigats i a la qual la defensa no hi ha tingut accés.

Processat per pertànyer a organització terrorista

Els tretze encausats van ser detinguts del 23 de setembre del 2019 a l'anomenada 'Operació Judes'. Garzón va ser un d'aquests detinguts i, després de passar l'any passat 92 dies en presó preventiva acusat de terrorisme, aquest mes de setembre el magistrat de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, el va processar per pertinença a organització terrorista, juntament amb 12 presumptes membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR).

Més info: Llibertat sota fiança per a Eduard Garzón, empresonat pel cas 23-S

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.