El CAP Fontetes reobre per atendre pacients amb patologia crònica

El CAP Fontetes roman tancat des del març de 2020

El CAP Fontetes de Cerdanyola del Vallès reobre parcialment recuperant l’activitat assistencial, només per atendre pacients crònics que hauran hagut de demanar cita prèvia. Dimecres 23 de març serà el primer dia d'obertura del centre en horari de 9 a 13 h, i els dimecres a la tarda i la resta de dies de la setmana seguirà funcionant de punt de vacunació contra la Covid-19. L'ambulatori encara no ha recuperat la seva activitat habitual des que va tancar el mes de març de 2020

Més info: Veïnat i PSC reclamen la reobertura definitiva del CAP Fontetes com a "deute sanitari"

El CAP atendrà 70 pacients

El centre de Fontetes compta amb professionals d’infermeria i atenció a la ciutadania per fer el seguiment, en principi un dia a la setmana, dels aproximadament 70 pacients amb patologia crònica que té assignats. A banda de fer els controls pertinents, també s’ocuparan d’administrar cures i injectables, a més de fer tasques d’educació sanitària i promoció de la salut, entre d’altres.

La resta de tipus de visites es continuaran fent al CAP Canaletes, tant l'atenció programada com espontània que realitza el personal mèdic de família. Aquests professionals també realitzaran l’atenció domiciliària a una trentena de pacients amb necessitats especials, i donaran suport a la infermeria del Consultori Local.

El servei diari a Fontetes

L'ambulatori de Fontetes actualment combina la vacunació d’adults (de dilluns a divendres) amb la vacunació pediàtrica (dilluns, divendres, dissabte i diumenge). Les 1.260 persones assignades en el Consultori Local de Fontetes han estat ateses pel seu mateix Equip d’Atenció Primària a les instal·lacions del CAP Canaletes. El telèfon d'atenció per a pacients és el 93 591 07 40, i es pot trucar al 93 728 44 44 per programar visites o fer-ho a través del web citasalut.gencat.cat. També es poden realitzar tràmits administratius i resoldre dubtes de salut trucant al 061 'Salut Respon'.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.