El carril bici i el tribut metropolità centren l'Audiència Ciutadana

L'Audiència Ciutadana s'ha celebrat aquest 25 de març de forma telemàtica

L'Audiència Ciutadana d'aquest 25 de març a Cerdanyola del Vallès ha tingut quatre intervencions per part de la ciutadania. Els quatre temes tractats són el crematori, la fira d'antiguitats, el tribut metropolità i els carrils bici.

Més carril bici a la ciutat

La plataforma Som Bici Cerdanyola ha participat a l'Audiència Ciutadana per fer un seguit de peticions a l'Ajuntament. En la línia de les demandes que el col·lectiu ha fet durant les bicicletades populars que han fet les últimes setmanes, han demanat que s'ampliï la xarxa de carril bici a la ciutat.
També han reclamat més projecció de carrils bici als plans urbanístics de Cerdanyola I han preguntat "Per què Cerdanyola no ha decidit fer passes en canvis de mobilitat com altres ciutats durant la COVID-19?".

La regidora de Mobilitat, Glòria Urbano, ha indicat que projectes urbanístic del futur de la ciutat com el Centre Direccional o altres al nucli del municipi, contemplen la instal·lació de nous carrils bici. Urbano ha afegit que en els carrers ja existents on no es pot ampliar l'espai pel pas de bicicletes, s'han transformat en zones amb un límit de 30 quilòmetres per hora. "Això fomenta la convivència entre els cotxes i les bicis", ha dit Urbano.

Més info: El mapa que regula la contaminació acústica, aprovat al ple municipal

També ha participat en l'Audiència Ciutadana el portaveu de la Plataforma No Tribut, Ignacio Laguna, qui ha demanat al govern i als partits que es faciliti la presentació d'una moció on la plataforma demana la suspensió del Tribut Metropolità. Laguna ha destacat que l'objectiu de la plataforma, que es concentra cada dissabte a la plaça de l'Abat Oliba, és que la moció es pugui debatre als ajuntaments, al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats. "Cal desembossar aquesta situació", ha dit el portaveu.

El crematori, esperant la sentència del jutge

La plataforma Cerdanyola diu NO al crematori ha reclamat al govern que van fer una consulta per instància a l'Ajuntament fa 18 mesos, però no han rebut resposta. També han indicat que an voler sumar-s'hi al procés judicial però que van "ser ignorats".

La regidora d'Espai Públic, Eulàlia Mimó, s'ha disculpat amb la plataforma per no haver contestat per escrit la seva consulta, i ha reiterat que la voluntat del govern és que el crematori no es construeixi a la ciutat. En aquest sentit, ha explicat que el procés de mediació per buscar alternatives ha finalitzat sense una solució i que ara es troben esperant la sentència del jutge en referència al contenciós presentat davant la construcció del crematori.

L'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha destacat que el seu objectiu és trobar una alternativa a aquesta construcció en consens amb la resta de partits i de plataformes ciutadanes. La regidora d'Esquerra Republicana, Helena Solà, ha proposat fer-ho a través d'una taula de treball que ja s'havia convocat anys enrere. Cordón ha recollit la proposta anunciant que parlarà amb els partits per trobar el millor format per debatre.

Pel que fa a la fira d'antiguitats, Daniel García ha participat en l'Audiència Ciutadana com a representants de l'associació. García ha demanat que l'Ajuntament de Cerdanyola trobi una solució perquè la Fira pugui tornar a funcionar. Una qüestió de regularització de l'activitat firaire manté aturat el Mercat que setmanalment s'instal·lava a Cerdanyola. El govern ha explicat que s'està treballant en aquesta solució per regularitzar la fira.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.