Centenars de cerdanyolencs participen en la manifestació de la Diada a Barcelona

Fins a quatre autocars es van desplaçar fins al Tram 13 de la manifestació unitària a Barcelona

 

Centenars de veïns i veïnes de Cerdanyola del Vallès s'han desplaçat fins a Barcelona per participar en la manifestació de l'11 de setembre. Persones del món de la cultura, la política i el sector social de la ciutat van sumar-se a la mobilització organitzada per les entitats independentistes. 


FOTOS: Les imatges del Tram 13 amb representació cerdanyolenca

Quatre autocars per arribar a Barcelona

 

Fins a quatre autocars plens de cerdanyolencs s'han desplaçat fins al Tram 13 de la manifestació, el corresponent a Cerdanyola i altres ciutats del Vallès Occidental com Sant Cugat i Rubí. Tres d'ells els van omplir des de la secció local de l'Assembla Nacional Catalana i el quart des d'Esquerra Republicana. "És la mateixa implicació que va haver-hi l'any passat. A més, molta gent ha vingut en tren o en cotxe", expliquen des de l'ANC cerdanyolenca. Els membres de l'ANC també han destacat al TOT que aquesta no és "una Diada festiva" sinó un dia "reivindicatiu, d'implicació de cara a assolir la independència i a la llibertat dels presos i exiliats polítics". 

Des d'ERC, la regidora Montse Nieto ha valorat positivament la implicació dels cerdanyolencs en la Diada. A més, ha destacat que la Diada d'enguany té un caràcter especial perquè arriba poc abans de conèixer la sentència del judici pel procés independentista: "La sentència serà immiment i estem a l'expectativa, epr això és una Diada reivindicativa i per demanar la llibertat dels presos i exiliats". 

Un grup de representants de Junts per Cerdanyola també ha participat a la manifestació de unitària a Barcelona. El regidor del grup municipal, Joan Sànchez, ha destacat "el clima de germanor i respecte" de la mobilització. A més, Sànchez ha assenyalat que les dues últimes diades han estat diferents a la resta per l'existència de presos i exiliats polítics: "Hem acabat normalitzant la situació", explica i afegeix que "probablement, el desenllaç del judici serà injust i per això ens reivindiquem avui". Fins al Tram 13 de la manifestació també es van desplaçar membres de Guanyem Cerdanyola i altres entitats sobiranistes com Òmnium Cultural. 


VÍDEO: Cerdanyolencs al Tram 13 de la manifestació de la Diada 2019


Mira com es va viure l'ofrena floral de la Diada a Cerdanyola. 


Les fotos de la Diada a Cerdanyola.