El centre direccional i l'obertura de l'oci nocturn, protagonistes de la setmana

Resum dels fets més destacables de la setmana a Cerdanyola del Vallès

Aquesta setmana l'actualitat a Cerdanyola ha estat marcada per la cultura local i per notícies de fort impacte social. Ha esdevingut la recta final del Festival Internacional de Blues, s'han fet les Jornades Europees del Patrimoni, s'han anunciat novetats sobre el Centre Direccional i ha reobert l'oci nocturn. 

Tornen les nits de discoteca

L'oci nocturn ha reobert a Catalunya,i amb això es preveu també que s'ampliï l'aforament cultural en un 100% en menys de dues setmanes. Tot i això, el Gremi de Discoteques reconeix que la norma de portar mascareta a la sala de ball serà de "molt difícil compliment". 

Més info: L'oci nocturn reobre i es preveu un aforament cultural del 100% en menys de dues setmanes

Les discoteques han tornat a obrir a partir del passat divendres, tot i que amb restriccions. L'aforament es limita al 70%, s'estableix l'obligatorietat de disposar de certificat covid per accedir als locals, així com portar la mascareta en tot moment. A la pista de ball no caldrà mantenir distàncies de seguretat, però no es podran consumir begudes i caldrà portar la mascareta ben posada.

Obertura dels museus locals el cap de setmana

Les Jornades Europees de Patrimoni 2021 han tornat a la ciutat entre els dies 8, 9 i 10 d'octubre per promoure l’accés al patrimoni de la ciutat entre els veïns i veïnes de Cerdanyola.

Més info: Patrimoni cerdanyolenc: Els museus locals celebren les Jornades Europees del Patrimoni

El Museu d’Història i el Museu d’Art de Cerdanyola han organitzat jornades de portes obertes i altres activitats gratuïtes, com visites guiades o un taller de fotografia. La Masia de Can Coll s’ha estrenat enguany amb una activitat.

Recta final Festival de Blues

La 30a edició del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola ha encarat la recta final aquesta setmana amb nova programació entre dimarts i diumenge. Entre setmana s'han fet conta-contes, obre de teatre i presentacions de llibres. Ha destacat l'homenatge a Amadeu Cases de dijous al vespre a la Masia Can Fatjó. 

Més info: PROGRAMA: Els concerts i activitats del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola

L'únic concert d'aquest cap de setmana fet a la Masia Serraparera ha estat el del grup català Carlos Navarrete quartet. Dissabte ha destacat la nit de tapes i blues al Mercat de les Fontetes, amb els concerts de Gaby Jogeix i Los Deltonos. 

Primers punts clau del nou barri de Cerdanyola

El nou projecte del Parc de l'Alba de Cerdanyola del Vallès preveu crear uns 5.000 nous habitatges en els propers 15 anys. El nou barri neix a partir del Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Direccional i se situa entre el centre urbà de Cerdanyola i l'entrada a Sant Cugat, amb el Castell de Sant Marçal i el Sincrotró Alba al centre. 

Més info: Es crearan 5.000 habitatges i 200 hectàrees de zona verda al Centre Direccional

Però un dels principals inconvenients que ha presentat l'espai històricament és la presència d'abocadors incontrolats de principis de la segona meitat del segle passat, d'on s'extreia argila i es reomplia amb residus de tot tipus procedents de l'activitat industrial.

Els grups locals d'Esquerra Republicana, Guanyem Cerdanyola i En Comú Podem s'hi han oposat al pla. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.