Cerdanyola acull 115 persones refugiades d'Ucraïna

1.445 persones han arribat al Vallès Occidental com a refugiades de guerra des d'Ucraïna

Al Vallès Occidental han arribat 1.445 persones procedents d’Ucraïna entre el març i l’agost de 2022, i la majoria d'aquestes, 7 de cada 10, són dones. Així ho informa l'Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental, que també detalla que Cerdanyola del Vallès ha acollit 115 refugiats de la guerra. 

 

Així, Cerdanyola és el cinquè municipi de la comarca que més refugiats ucraïnesos ha acollit. Sabadell és el municipi amb més persones acollides (408) de tota la comarca, seguit de Barberà del Vallès (235), Sant Cugat (230), Terrassa (135), Cerdanyola (115) i Sant Quirze (55). Li segueix Rubí (45) i Palau-solità i Plegamans (45), i altres ciutats com Ripollet (20), Montcada i Reixac i Castellbisbal (15), Santa Perpètua de Mogoda i Castellar (10), i Badia (5). 

A la resta de Catalunya, s'han acollit més de 20.000 persones que han fugit de la invasió de Rússia.  La majoria de persones refugiades vingudes d'Ucraïna són dones, donada la prohibició del govern ucraïnés que impedeix els homes d'entre 16 i 60 anys sortir del país. 

Continua la guerra a Ucraïna

Mentrestant, a Ucraïna continua la guerra amb Rússia, iniciada el passat mes de febrer. Des dels primers dies d'acostament de l'exercit rus, milers d'ucraïnesos van sortir del país i una part va arribar a Catalunya, i també a Cerdanyola. En aquells primers dies d'esclat del conflicte, la ciutat va ser escenari de mobilitzacions al carrer i amb iniciatives solidàries per acollir refugiats, recollir aliments i recaptar diners per ajudar els persones afectades.

Més info: Viatges, incertesa i preocupació: Així viuen la guerra ucraïnesos de Cerdanyola

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.