Cerdanyola commemora el Dia Internacional de les Persones Migrades

El 18 de desembre és el Dia Internacional de les Persones Migrades i Cerdanyola se suma a la seva commemoració amb dues activitats: una escape room i la jornada ‘Relats Compartits’

L'Assemblea General de la Unesco va declarar el 18 de desembre com el Dia Internacional de les Persones Migrades tenint en compte el gran i creixent nombre de migrants al món.

Independentment dels motius que obliguen les persones a desplaçar-se, els migrants i les persones desplaçades es troben entre els grups més vulnerables i marginats de la societat i, sovint, estan exposats a l'abús i l'explotació. Tenen un accés limitat a serveis essencials, incloent-hi la cura de la salut, i han d'enfrontar agressions xenòfobes i a l'estigmatització induïda per la difusió de desinformació. A més, molts treballadors migrants obtenen feines temporals, informals o sense protecció, la qual cosa els exposa a un risc més gran d'inseguretat, acomiadaments i pobres condicions laborals.

Cerdanyola, com a ciutat compromesa amb la defensa dels Drets Humans i signatària de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat, se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Persones Migrants amb activitats que donen visibilitat a aquests col·lectius.

El dissabte 16 de desembre, la Fundació Roser de Maig organitza, al Museu d'Art de Cerdanyola, l'ecape room 'història d'un viatge'. L'activitat permetrà recórrer un itinerari de quatre estacions en les quals reflexionar sobre els obstacles que les persones es troben a l'hora de travessar fronteres. Descobrir els obstacles permetrà resoldre l'escape room.

El diumenge 17 de desembre es durà a terme la jornada 'Relats compartits', organitzada pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació. El pati del Museu d'Art de Cerdanyola acollirà activitats i tallers que mostraran els diversos mons que conviuen a Cerdanyola. Les activitats seran La maleta viatgera, El banc de les migracions, El racó de les bodes àrabs, Cosint mons, Jocs tradicionals, Instal·lació artística, El racó dels contes, Del món a Cerdanyola i Tatuatges de henna.

Ambues activitats s'emmarquen dins de la Tardor Solidària: ‘Tots els mons al MAC’, sent aquestes les últimes d'aquesta edició. Les entitats que participen en aquesta jornada són: Associació per al Desenvolupament de la Infància a l'Àfrica, Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada, Associació Sentidos por el Bienestar y la Inclusión Social, Escola Sant Martí, Fundació Roser de Maig, Museu d'Art de Cerdanyola i Perruqueria Cortex.

Més info: Pòdcasts, cinema i exposicions a la 'Tardor Solidària' d'enguany

 

Cerdanyola compta amb un Programa Municipal d'Immigració

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, a  través del Programa Municipal d’Immigració, ofereix informació, suport i acompanyament tant a les persones nouvingudes i/o en situació irregular com a les persones establertes al municipi i/o en situació regular. El programa té com a objectiu afavorir la convivència i la cohesió social, tot fomentant la participació i la interacció social entre el veïnat del municipi. 

En el marc del programa s’ofereixen els programes i serveis següents:

  • Servei de Primera Acollida
  • Servei d’Informació i Assessorament Jurídic en matèria d’estrangeria i mobilitat internacional
  • Tramitació d’Informes d’Estrangeria
  • Programes i accions de sensibilització adreçades als centres educatius i a la ciutadania en general

Per a qualsevol consulta, els interessats es poden adreçar a les oficines de l'Àrea Social de l'Ajuntament de Cerdanyola, situdes a l'avinguda Espanya, 6 C baixos, o trucant al 93 580 88 88 (ext. 3733-3347).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.