Cerdanyola és el segon gran municipi del Vallès Occidental amb el nivell d’estudis més alt

El 48,5% dels cerdanyolencs d’entre 25 i 64 anys tenen estudis superiors

Segons ha mostrat un informe de l’Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental amb dades de l’IDESCAT, Cerdanyola és la segona ciutat de la comarca (+50.000 habitants) amb un percentatge més alt de població amb estudis superiors. El 48,5% dels cerdanyolencs i cerdanyolenques d’entre 25 i 64 anys tenen algun tipus d’estudis superiors; per sobre de la mitjana del Vallès Occidental, que es troba en el 42,4%.

La xifra del 48,5% està molt per sobre d’altres ciutats de la comarca, com les dues capitals, Terrassa i Sabadell, amb 38,5 i 38,2% respectivament, i de Rubí, que és la ciutat amb un nivell d’estudis més baix, un 36,6%. Però, en canvi, està lluny de Sant Cugat del Vallès, que encapçala la llista, sent el municipi amb més persones amb estudis superiors, un total del 72,5% de la seva població.

Si tenim en compte tant les ciutats grans com les petites, i també els pobles de la comarca, Cerdanyola és el sisè municipi amb un percentatge més alt de nivell d’estudis. Badia del Vallès es troba en l’últim esglaó de la taula, amb només un 19,8% de la població que tingui el nivell d’educació superior assolit. A la part més alta, Sant Cugat continua sent el municipi amb més bona nota, però seguit de Matadepera, que té un 70,3%.

Cal destacar, també, que el 27% de la població amb nacionalitat estrangera de tota la comarca té estudis de formació superior, més de set punts per sota de la nacionalitat espanyola (34,4%). En l’altre extrem, un 18,8% de les persones amb nacionalitat estrangera tenen com a màxim els estudis d’educació primària assolida, enfront del 13,2% de l’espanyola.

I pel que fa a la diferència entre sexes, s’observa que a tots els municipis del Vallès Occidental, les dones presenten un major nivell d’estudis superior que els homes. A Cerdanyola trobem una diferència de 5,7 punts percentuals entre sexes; mentre que les dones representen el 51,3% amb estudis superiors, els homes assoleixen un 45,6%.

Cerdanyola presenta una diferència del 5,7% entre homes i dones que tenen estudis superiors. TAULA: Consell Comarcal del Vallès Occidental
Cerdanyola presenta una diferència del 5,7% entre dones i homes amb estudis superiors. TAULA: Consell Comarcal del Vallès Occidental

 

L’abandonament escolar per sota la mitjana

En l’últim estudi sobre l’abandonament escolar que va realitzar l’Observatori del Consell Comarcal, Cerdanyola també era un dels municipis més ben posicionats del Vallès Occidental, sent el quart amb un percentatge més baix d’alumnes de 17 anys que deixaven els estudis després de l’ESO, i només per sota de Palau-solità i Plegamans, Sant Quirze del Vallès i Castellar del Vallès.

En el curs 2017-18 un 16,1% dels estudiants de 17 anys de Cerdanyola van abandonar els estudis, un percentatge inferior a la mitjana del Vallès Occidental (18,8%) i que la mitjana de Catalunya (17%) i el total de l’Estat espanyol (17,9%). Així doncs, Cerdanyola era, a més a més, la ciutat (+50.000 habitants) de la comarca amb el percentatge més baix d’abandonament escolar. Les altres quatre ciutats (Terrassa, Sabadell, Rubí i Sant Cugat) totes se situaven als voltants del 20%.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.