Cerdanyola se suma a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Les activitats es duran a terme entre el 18 de juny i el 22 de juny i totes elles estaran obertes al públic en general

La Setmana Europea de l'Energia Sostenible d'enguany se celebrarà del 20 al 22 de juny sota el lema 'Accelerating the clean energy transition - towards lower bills and greater skills' (Accelerar la transició a l'energia neta: cap a factures més baixes i millors habilitats). És per això que l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha proposat un programa d’activitats entre el 18 i el 22 de juny.

La Setmana Europea de l'Energia Sostenible (European Sustainable Energy Week o EUSEW) és una iniciativa de la Comissió Europea que té l'objectiu de promoure l'eficiència energètica i les energies renovables a la Unió Europea i altres països. Durant la campanya, que enguany se celebrarà del 20 al 22 de juny, s'organitzaran esdeveniments i activitats per tota Europa, incloent conferències, tallers, visites a instal·lacions, concursos i altres iniciatives.

Enguany a Cerdanyola es duran a terme una quinzena d’activitats: exposicions, ponències, tallers i xerrades al voltant de l’energia sostenible, les comunitats energètiques, canvi climàtic i l'eficiència energètica. Les activitats es duran a terme entre el 18 de juny i el 22 de juny i totes elles estaran obertes al públic en general. En el programa d'activitats, coordinar per l'Oficina Municipal de Sostenibilitat i Transició Energètica, han col·laborat diferents entitats i serveis municipals.

 

Programa d’activitats a Cerdanyola

Jugatecambiental
18 de juny
11:30 h
Explicarem el funcionament de l'energia solar i muntarem les nostres pròpies joguines solars. Per acabar descobrirem com antigament s'utilitzava el sol per saber les hores.
Parc del Turonet

Presentació del projecte Som Comunitat
19 de juny
18:30 h
Explorarem en què consisteix la creació de comunitats energètiques i quins són els seus avantatges, tot presentat el project "Som Comunitat" liderat per Som Energia i Som Mobilitat.
Museu d’Art de Cerdanyola (carrer de Sant Martí, 88)

Exposició Tu tens la paraula
20 de juny
Tot el dia
Descobrirem el potencial d'estalvi energètic en els elements quotidians", al vestíbul de la Casa de Cultura, mostra el potencial d’eficiència energètica en diferents elements quotidians.
Plaça de l’Abat Oliba

Punt d’Informació Municipal d’Eficiència Energètica
20 de juny
matí
L'equip d'Eficiència Energètica de l'Ajuntament estarà amb nosaltres a la Plaça Abat Oliba informant a la ciutadania sobre les campanyes municipals d'eficiència energètica
Plaça de l’Abat Oliba

Pedala amb Energia
20 de juny
De 10 a 13 h
Les bicicletes estàtiques generadores d’energia permeten descobrir el potencial de les energies  renovables i comprovar com podem arribar a fabricar alguns productes utilitzant l’energia generada tot pedalant amb les bicicletes. Els participants hauran de pujar a la bici i pedalar una estona fins que generin l’energia necessària per fer les crispetes.
Plaça de l’Abat Oliba

Experimentem el canvi
20 de juny
De 17 a 19 h
A l'activitat a l'aula 'Experimentem el canvi' els participants hauran de treballar com a científics: fer-se preguntes, realitzar experiments i treure'n les seves pròpies conclusions.
Plaça de l’Abat Oliba

Agafem el cabàs
20 de juny
de 17 a 19 h
Activitat vinculada als residus i al consum pensada per la franja d'edat de 7 a 9 anys
Plaça de l'Abat Oliba

Exposició Actuem contra el canvi climàtic
20 de juny
De 8:30 a 19 h
Destinada a públic de les etapes d’educació primària i secundària, aquesta exposició ens ajuda a desxifrar quines són les conseqüències del canvi climàtic i què hi podem fer nosaltres per fer front a aquesta emergència climàtica.
Plaça de l’Abat Oliba
Activitat amb inscripció prèvia a https://www.cerdanyola.cat/setmana-energia-sostenible

HeloWatty
20 de juny
De 17:30 a 20:30 h
El joc de gran format s'adreça a nens i nenes a partir dels 6 anys i té l'objectiu de donar a conèixer les diferents maneres amb les que es pot generar l'electricitat que arriba fins a la nostra llar, i les diferents maneres amb les que podem consumir l'energia que necessitem per a fer les nostres activitats tant a casa, com a l'escola, etc.
El joc consisteix en aconseguir compensar les fitxes ineficients amb les fitxes eficients que té cada participant.
Plaça de l’Abat Oliba

El Canvi climàtic vist per la intel·ligència artificial
20 de juny
18 h
Utilitzarem eines d'Intel·ligència Artificial per crear una presentació sobre l´últim informe del clima de Nacions Unides en pocs segons. Una vegada tinguem la presentació, analitzarem la qualitat de la informació generada. Centre Cívic Sant Ramon (carrer Santa Maria, 17)
Centre Cívic Sant Ramon (carrer Santa Maria, 17)

Comunitats Energètiques per Opcions.coop
20 de juny
19 h
La cooperativa especialitzada en Comunitats Energètiques ens explicarà quines avantatges i inconvenients té la creació de Comunitats Energètiques.
Centre Cívic Sant Ramon (carrer Santa Maria, 17)

Un planeta més sostenible
21 de juny
De 17 a 19 h
A través de diferents activitats (experiments, jocs) coneixerem les diferents fonts d'energia i quines d'aquestes són més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.
Sala Enric Granados (Biblioteca Central)
Activitat amb inscripció prèvia a través del mail mediambient@cerdanyola.cat o el telèfon 935808888 ext.: 3736 de 9-14h. A partir del 12 de juny

Esmorzar Empresarial Can Serra
22 de juny
9 h
Cicle de petites conferències adreçades al teixit empresarial i obert a la ciutadania. El cicle està centrat en els arguments en pro i contra de l’eficiència energètica, tot dotant d’informació d’interès al sí de l’empresa! Més enllà de les conferències, el cicle facilitarà el networking entre els assistents i les empreses participants.
Masia Serraparera (avinguda Roma, 65)

Transició Energètica per Experta Solar
22 de juny
18:30 h
En aquesta ponència explorarem com la ciutadania pot sumar-se a una transició energètica, cada cop més necessària, tot repassant els seus beneficis i dificultats.
Sala Enric Granados (Biblioteca Central)

Terrats verds i energètics a Cerdanyola
22 de juny
18:30 h
L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB ens presentarà les conclusions del seu estudi sobre què podem fer als terrats de la nostra ciutat i quines són les preferències dels veïns i veïnes de Cerdanyola
Sala Enric Granados (Biblioteca Central)

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.