Cinc parcs metropolitans on trobar ombra propers a Cerdanyola

Si Cerdanyola es queda curta de zones d'ombra, als municipis de la vora es poden explorar nous espais

L'Àrea Metropolitana de Barcelona aglomera una cinquantena de parcs urbans, grans espais verds repartits entre els 36 municipis que hi formen part. A Cerdanyola del Vallès es troba el Parc del Turonet, i la ciutat també compta amb altres espais i activitats on estar refrescat aquest estiu. Tanmateix, si es vol explorar pels voltants del municipi, el TOT ha fet un recull de cinc parcs urbans molt propers. 

Més info: Plans i espais on passar aquest estiu a Cerdanyola

Parc de Joan Oliver (Badia del Vallès)

Aquesta àmplia zona pet passejar és un punt neuràlgic de Badia del Vallès. Situat a l'Avinguda de Burgos, amb d'uns 8.000 m2 de superfície, és un espai on conflueixen moltes activitats, esdeveniments i celebracions. Recentment, l'AMB ha planejat una remodelació del parc. El parc es troba a 10 minuts en cotxe de Cerdanyola. 

Parc Joan Oliver a Badia. FOTO: AMB

Parc Joan Oliver a Badia. FOTO: AMB 


Parc dels Pinetons (Ripollet)

El gran espai verd del parc dels Pinetons es va inaugurar l'any 1999 amb voluntat d'integrar-lo en el paisatge de petites elevacions i planes del qual forma part. Aquesta idea, unida al fet de disposar de sistemes de recollida de l'aigua de pluja i reg amb aigües del subsol, té com a valor afegit una reducció notable tant dels costos de manteniment com del consum d'aigua.

El parc és totalment obert i té una part més urbanitzada, a tocar de les noves zones residencials de Ripollet, i una de més naturalitzada, que s'identifica amb el paisatge proper. Té una superfície de prop de 111.500 m² i es troba a l'Avinguda del Mediterrani Ripollet, a 8 minuts en cotxe des de Cerdanyola.

Parc dels Pinetons de Ripollet. FOTO: Josep Cano / AMB

Parc dels Pinetons de Ripollet. FOTO: Josep Cano / AMB


Parc de la Llacuna (Montcada i Reixac)

Adjacent als espais rurals i envoltat d'altres zones verdes es troba el Parc de La Llacuna, un espai natural de 131.655 m2 que s'identifica com el pulmó verd de Montcada i Reixac. La llacuna, formada esporàdicament durant una activitat d'extracció d'àrids, és el punt central del parc mentre que al seu voltant és on desenvolupen activitats lúdiques i educatives. Es troba al Carrer de Can Duran, a 5 minuts en cotxe des de Cerdanyola. 

Parc de la Llacuna, Montcada i Reixac. FOTO: M. Joseé Reyes / AMB

Parc de la Llacuna, Montcada i Reixac. FOTO: M. Joseé Reyes / AMB


Parc del Bosc de Can Gorgs (Barberà del Vallès)

El parc està ubicat dins del nucli urbà de Barberà del Vallès, situat al sud-oest de la ciutat, al barri que porta el mateix nom, al carrer de la Torre d'en Gorgs, entre el centre del municipi i Badia del Vallès. Amb una superfície de prop de 47.000 m2, el bosc és l'àrea verda més gran de l'interior de Barberà del Vallès, conformat per pins, roures i alzines, i que s'ha conservat de manera natural i sense urbanitzar. S'hi pot arribar des de Cerdanyola en 8 minuts en cotxe

Parc del Bosc de Can Gorgs, Barberà. FOTO: AMB

Parc del Bosc de Can Gorgs, Barberà. FOTO: AMB


Parc del Torrent de la Font i del Turó de l'Enric (Badalona)

És el parc més llunyà de Cerdanyola, queda a 14 minuts en cotxe, però val la pena el viatge. El Torrent de la Font i del Turó de l'Enric conformen un dels espais verds més rellevants dins la trama urbana del municipi de Badalona. Ocupa quasi 100.000 m2 i es troba al carrer del Torrent de la Font Badalona.

Antigament, el torrent de la Font naixia al turó d'en Boscà i anava fins al mar seguint l'actual traçat del carrer de la Riera Matamoros. Actualment, aquest torrent conserva, lliure d'edificació, la part alta de la conca i amb el turó de l'Enric formen una unitat que representa la principal zona verda dels barris de la Morera i de Bufalà (14,6 ha).

Parc del Torrent de la Font i del Turó de l'Enric, Badalona. FOTO: AMB

Parc del Torrent de la Font i del Turó de l'Enric, Badalona. FOTO: AMB

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.