Plans i espais on passar aquest estiu a Cerdanyola

La ciutat ofereix espais d'aigua, activitats d'oci i cultura i espais de natura a l'aire lliure per no avorrir-se a l'estiu

Passar els dies de calor i estiu a Cerdanyola del Vallès és possible. El TOT ha fet un recull de les opcions d’oci, cultura i naturalesa que ofereix la ciutat durant el mes d’agost, també dels equipaments municipals que romandran oberts.

Espais d’aigua

Un any més, les piscines municipals seran l’atractiu més popular de l'estiu. Arran de l’obertura definitiva del Bosc Tancat, l’oferta d’espais per a remullar-se ha augmentat, afegint-se a les piscines del Turonet i de Montflorit.

Refrescar-se al parc de Cordelles durant l'onada de calor a Cerdanyola. FOTO: Nora Muñoz Otero

Refrescar-se al parc de Cordelles durant l'onada de calor a Cerdanyola. FOTO: Nora Muñoz Otero


A més de les piscines, que requereixen comprar entrada, una opció més econòmica són els jocs d’aigua gratuïts del Parc de Cordelles i Turonet: es tracta de dolls d'aigua que emergeixen del terra en el cas del Turonet, i d'un circuit amb estructures en el cas de Cordelles. 

Museus locals

El Museu d’Art de Cerdanyola i el Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver estaran oberts durant tot el mes d'agost, també les seves exposicions temporals i permanents. Són una bona opció on estar a cobert de la calor i on conèixer més sobre la cultura local. A més, ofereixen jornades de portes obertes.

Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola


Natura

El Parc Natural de Collserola és el millor indret per trobar ombra. Des del 15 fins al 26 de juliol, Collserola va romandre tancada al públic després de decretar-se el nivell 3 del Pla Alfa per l'alt risc d'incendis. Ara que l’espai es troba al nivell 2 s’hi poden fer activitats, però extremant la precaució com mai.

El Bosc de Can Catà. FOTO: Arxiu

El Bosc de Can Catà. FOTO: Arxiu

 

El Punt d'Informació, Can Coll, Can Catà, el Turó de Can Cerdà, la gran taula de pedra a la Font Nova i Font Vella de Can Catà... hi ha diversos punts d'interès al Parc Natural a més de rutes per a fer a peu i gaudir d'una jornada de muntanya. 

Miradors a la vora

També al Parc Natural de Collserola hi ha diversos miradors a la vora de la carretera que pertanyen tant a Barcelona, com a Sant Cugat o Cerdanyola. Si més no, tots ells estan a prop i a la majoria s'hi pot arribar agafant la carretera de Can Coll. 

Mirador de Sarrià. FOTO: Cedida

Mirador de Sarrià. FOTO: Cedida


En són un exemple el mirador d'Horta, el mirador del Forat del Vent o el mirador de Sarrià. Són espais amb taules per a fer un pícnic amb la vista privilegiada de la ciutat de Barcelona. Tot i això, en els últims anys ha augmentat la població de porcs senglars i cada cop són més atrevits per apropar-se a les persones i aconseguir menjar. A part d'aquests tres miradors, estan també a prop el de La Rabassada o el de Torre Baró

Grans espais d'ombra

La ciutat compta amb diversos indrets amb arbrada on passar l'estona a l'ombra. Els exemples per ontonomàsia són el Parc del Turonet i el Parc Cordelles, parcs d'espai ampli amb arbres i bancs on seure. El mateix ofereix la Pineda de Les Fontetes

Cerdanyola a l'estiu de 2022. FOTO: Nora Muñoz Otero

Cerdanyola a l'estiu de 2022. FOTO: Nora Muñoz Otero


A més dels parcs, hi ha altres zones amb ombra com l'Avinguda de Canaletes, coberta amb dues fileres de plataners, a més de la plaça al costat de la rotonda de la C, entre l'Avinguda Sant Iscle i l'Avinguda Primavera

Passejada modernista

La ciutat compta amb un important llegat arquitectònic del Modernisme català de finals del segle XIX i principis del XX. En són una mostra les desenes de cases d'estiueig que encara es conserven i que es poden apreciar tot passejant pels carrers cèntrics de la ciutat. Així, una activitat idònia pels amants del Modernisme és fer la ruta per aquestes torres.

Més info: Petjades modernistes en cada racó de Cerdanyola

Portes obertes del jardí de la Torre Can Llopis. FOTO: Nora Muñoz Otero

Un dia de portes obertes del jardí de la Torre Can Llopis. FOTO: Nora Muñoz Otero


Patis oberts

Actualment disposen de pati obert les escoles Saltells, Xarau, La Sínia, Les Fontetes i Sant Martí, en horari d’ús de dilluns a diumenge de 17.30 h a 20.30 h i els dissabtes i diumenges,de 10.30 h a 13.30 h. A més, es portaran a terme tres tallers a càrrec de Circ de Jocs i serà als patis de les escoles Saltells, Sant Martí i Les Fontetes.

Pati de l'escola Saltells. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

Pati de l'escola Saltells. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola


Equipaments que no tanquen

La majoria d'equipaments municipals fan vacances i tanquen al mes d'agost, però hi ha excepcions. La Biblioteca Central romandrà oberta els matins de dimecres i divendres, de 10 a 14 h, i les tardes de dilluns a dijous, de 15.30 a 20.30 h. A més de tenir disponibles els llibres en prèstec, l'equipament ofereix una activitat infantil, Decorem Àfricaque consisteix a guarnir la sala de petits lectors pintant màscares, peixos, estrelles de mar, algues, tortugues i molts altres animals marins.

Exposició a la Biblioteca 'Àfrica, una gran desconeguda'. FOTO: Nora MO

Exposició a la Biblioteca 'Àfrica, una gran desconeguda'. FOTO: Nora MO


També estarà obert al públic el PEM Guiera, tot i que durant el mes d'agost tancaran una hora abans i romandrà tancat del 8 al 15 d'agost per aturada tècnica. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.