Opcions per a refrescar-se enmig de l'onada de calor a Cerdanyola

Protecció Civil ha alertat que les temperatures seran extremes cap a l'alça en la pròxima setmana

A partir d'aquest dimarts 12 de juliol comença una nova onada de calor que afectarà Cerdanyola del Vallès. Protecció Civil ha activat l'alerta de temperatures extremes i es preveu que l'episodi de calor es mantingui al llarg de tota la setmana. Davant d'això, la ciutat ofereix diversos llocs on poder-se refrescar. 

Les piscines

La piscina del Turonet obre de dilluns a diumenge de 10.30 h a 19.30 h. L’espai disposa de dues piscines, una de gran i una de petita, una àmplia zona de gespa i servei de bar durant tot l’horari. La piscina ofereix abonaments de temporada familiars i individuals, a banda de les entrades individuals per a dies amb preus adaptats a adults, infants i gent gran. També hi ha entrades a preu més reduït per accedir a la piscina a partir de les 17 h. Les entrades es poden comprar online en aquest enllaç registrant-se prèviament. Les entrades puntuals d’un dia també es poden comprar a la mateixa piscina.

La piscina del Centre Cívic Montflorit també obre tots els dies de la setmana. Entre el 27 de juny i el 29 de juliol el seu horari serà de 12h a 19h i entre el 30 de juliol i el 4 de setembre es podrà accedir d’11h a 19h. La piscina està ubicada al Centre Cívic de Monflorit i té servei de restaurant. La piscina ofereix diferents modalitats d’entrades puntuals i abonaments per dies, mensuals, de temporada per a famílies monoparentals. Es recomana reservar amb antelació per controlar l’aforament, sobretot els caps de setmana, al telèfon 684 39 89 58 o 93 691 52 62.

L'última incorporació al llistat ha estat la piscina del Bosc Tancat que va obrir definitivament el divendres 8 de juliol. La instal·lació, que romandrà oberta fins al setembre, obrirà de dilluns a diumenge de les 10 h a les 19h. El recinte disposa de quatre piscines de diferents mides i profunditats amb un sistema de depuració de l’aigua de cloració salina i un gran espai de gespa amb una pineda. Les piscines oferiran entrades individuals i per a grups a diferents preus segons l’edat i el dia de la setmana. També hi haurà l’opció de comprar un abonament quinzenal. 

Jocs d'aigua

També hi ha opcions especialment pensades pels infants: les zones d'aigua al Parc Cordelles i al parc del Turonet. Els jocs d'aigua funcionen tots els dies de la setmana entre les 11 i les 20 h i l'entrada és gratuïta. Al Turonet consisteixen a dolls d'aigua dirigits cap a dalt i provinents del terra. A Cordelles la zona és més completa amb estructures d'aigua acolorides. 

Grans espais d'ombra

Cerdanyola compta amb espais amplis on passar l'estona a l'ombra com pot ser la plaça de l'Abat Oliba i els bancs de què disposa, el parc del Turonet i de Cordelles o el Punt d'Informació que dona entrada a la muntanya de Collserola. Un indret idíl·lic són també les proximitats del Castell de Sant Marçal amb l'arbrada que forma el camí d'entrada al recinte. 

Visites als museus

Una opció cultural per passar els dies d'estiu i fugir de la calor és visitar els museus de la ciutat. 

El Museu d'Art de Cerdanyola ha estrenat recentment dues noves mostres començant per l'exposició social Domini, una mostra de l'artista vallesana Francesca Riu Jacas que com totes les anteriors és l’art contemporani que reflexiona sobre el món actual. A més, cada tercer diumenge de mes s'ofereix una visita guiada a la col·lecció permanent del Museu d'Art de Cerdanyola, inclosa en el preu de l'entrada. Durant el mes de juliol, el MAC està obert de dimarts a dissabte de 17 a 20 h i diumenges i festius d’11 a 14 h.

Al Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver es podrà continuar visitant l'exposició permanent Cerdanyola terra d'ibers durant juliol i agost. A més, aquesta i la mostra Ca n'Oliver, un poblat ibèric laietà ofereixen visita guiada i gratuïta el segon diumenge de cada mes i el primer respectivament a les 12 h. 

Biblioteca Central

L'estiu continua sent bona època per a llegir un llibre o consultar l'hemeroteca acompanyats de l'aire condicionat de la biblioteca. L'horari d'aquesta és de dilluns a divendres, a la tarda dilluns, dimarts i dijous, al matí divendres i al matí i a la tarda dimecres. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.