Cinc propostes culturals que pots fer a Cerdanyola malgrat les noves restriccions

Des del TOT us proposem un seguit d'activitats per fer a la natura o des de casa

Amb l'entrada en vigor de les noves restriccions per fer front a la segona onada de la Covid-19 moltes de les activitats culturals i socials s'han vist reduïdes. Per això, des del TOT us proposem un seguit d'activitats que podeu fer a Cerdanyola malgrat les prohibicions. 

 

Els museus de la ciutat, espais segurs

El Museu d'Art de Cerdanyola i el Museu d'Història segueixen obrint les seves portes en el seu horari habitual i complint totes les normes de seguretat, desinfecció i aforament (un 33% de l’aforament).  

El MAC disposa de dues exposicions temporals actuals: “Ideari de Latung La La” de David Ymbernon i l’exposició de l’Espai Arc “Blues, Dani Torrent i l’Amour Bleu”. El diumenge 1 de novembre es durà a terme una jornada de portes obertes per ser el primer diumenge del mes.

El Poblat Ibèric de Ca n'Oliver també obre les seves portes el primer diumenge del mes i demà, diumenge 1, serà el darrer dia que podreu visitar l'exposició temporal "El farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza l'enginy". No obstant això, el museu ha anul·lat les visites guiades fins a proper avís a causa de les noves mesures sanitàries.

Exposició "El farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza l'enginy"

Exposició "El farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza l'enginy"

 

Un Cafè amb lletres virtual

L'escriptor, poeta i periodista català Albert Forns presentarà la seva obra "Abans de les cinc som a casa" en una nova sessió virtual del Cafè amb Lletres el 12 de novembre a partir de les 19 h a través del perfil municipal a Instagram

L'obra, guardonada amb el 40è Premi BBVA Sant Joan de Literatura Catalana, proposa una "aventura fascinant": la recerca, a partir d’uns diaris trobats, de la persona que s’hi amaga al darrere. La trama es basa en una investigació detectivesca que també pot llegir-se com un viatge al passat. 

Més info: Albert Forns presenta "Abans de les cinc som a casa" en una nova sessió virtual del Cafè amb Lletres

 

Servei de préstec de la biblioteca

L'accés a la Biblioteca Central de Cerdanyola serà exclusivament per a la recollida de reserves fetes prèviament. Podeu demenar els documents per correu electrònic (b.cerdanyola@diba.cat), telèfon (935 807 602) o pel formulari de reserva de documents. La biblioteca tardarà entre 24 i 48 hores en processar la sol·licitud. 

 

Rutes per Collserola

Les passejades per la muntanya han guanyat popularitat amb les sortides per fer esport durant el confinament. Durant aquesta segona onada, els cerdanyolencs i les cerdanyolenques podran repetir-ho. Tot i això, cal tenir en compte que els caps de setmana restaran tancats els centres d'atenció al públic i alguns serveis de les àrees de lleure no estaran operatius. 

Els aficionats i aficionades al ciclisme estan de sort. El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola disposen d'una guia per recórrer Collserola en bicicleta, que compta amb més de 250 km de pistes i camins i complementa i amplia el mapa online publicat la tardor de 2018.

La guia inclou un recull d’itineraris classificats segons el nivell de dificultat, i es pot tant consultar al web del parc com descarregar-se en format PDF. El plànol també es pot descarregar en format PDF

El parc natural de Collserola proposa un nou itinerari de passeig que passa pel Puig de la Guàrdia, pel Torrent de Can Coll i, per primera vegada, pel barri de Can Canaletes de Cerdanyola. Es tracta d'una passejada a peu, de dificultat mitjana i que tarda a completar-se una hora i mitja. 

També podeu consultar més rutes i passejades a la pàgina web del Parc Natural de Collserola prement en aquest enllaç

Cerdanyolencs fent esport a Collserola el 2 de maig. FOTO: Mónica GM

Cerdanyolencs fent esport a Collserola el 2 de maig. FOTO: Mónica GM

 

Tot Sants

Avui, diumenge 1 de novembre, se celebra Tot Sants i el cementiri de Cerdanyola del Vallès ha dissenyat un protocol amb nous mètodes per garantir que les mesures de seguretat contra la propagació de la Covid-19. 

A més a més, es permet sortir del municipi per anar al cementiri durant aquest dia amb motiu de la celebració de Tot Sants. 

Horari

  • 1 de novembre, de 8.30 h a 19.00 h
  • 2 de novembre de 8.30 h a 12.30 h i de 14.00 h a 17.00 h

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.