El Festival de Blues envairà el comerç i la restauració locals

La 30a edició del Festival Internacional de Blues arriba en col·laboració amb el comerç i la restauració locals, que oferiran activitats, degustacions i promocions

Enguany el blues envairà la ciutat de Cerdanyola al complet en el marc de la 30a edició del Festival Internacional de Blues. Amb la voluntat de promocionar els sectors que més han quedat afectats per la pandèmia, l’Ajuntament de Cerdanyola ha organitzat un programa d’activitats especial. Entre els dies 1 i 10 d’octubre, a més dels concerts ja planificats, el comerç i la restauració locals han volgut participar del festival adaptant els seus serveis a la temàtica.

Més info: El Festival Internacional Blues de Cerdanyola exhaureix les entrades de la 30a edició

La regidora de Promoció Econòmica, Carme Arché, ho ha presentat com una cooperació entre tres col·lectius: “Tornem amb la il·lusió que el comerç i la restauració s’han implicat amb el blues”. L’alcalde Carlos Cordón ha afegit: “Des de l’Ajuntament sempre tenim la màxima que tot allò que es pugui fer s’ha de fer”.

roda de premsa mercat i blues. FOTO: Nora Muñoz

D’esquerra a dreta, el representant del festival José Guillem, la regidora de Promoció Econòmica Carme Arché, l’alcalde Carlos Cordón, el representant del mercat Julià Puig i el representant de comerç Xavi Olivé. FOTO: Nora Muñoz

Participació de comerços i restaurants

31 comerços i 19 bars i restaurants participaran en el Festival de Blues, ja sigui per mitjà d’activitats, de degustacions i descomptes, o de promocions. Es faran presentacions de llibres, còctels i menús especials “del blues”, exposicions fotogràfiques i paradetes al carrer, entre d’altres.

L’organitzador del Festival i tècnic de Cultura de l’Ajuntament, José Guillem, està satisfet amb la iniciativa: “Sempre hem pensat que la implicació ha de ser de tota la ciutat i s’han d’encabir molts factors com la cultura, el comerç, joventut i molts altres que treballarem”.

Revers del programa

Revers del programa

Blues als bars

Alguns bars organitzaran concerts i altres activitats a dins dels seus locals, amb un 70% d’aforament, i no a fora, com s’havia fet altres anys. Això és degut a les mesures del Procicat que només permeten fer concerts al carrer si es cerca la zona i si la gent roman asseguda, segons ha aclarit Carme Arché.

El dissabte 2 d’octubre i el dimecres dia 6, als bars La Galindeta i The 1916 Irish Pub s’han programat concerts dels grups Hola que Dixie, Jhonny Bigstone & Sweet Marta i The Blues Prisioners. A més, els dissabtes de festival l’Espai Vi i la Sala Acme proposen activitats fixes. El primer organitza un ‘Vermut amb blues’ amb la col·laboració del grup Hola que Dixie. L’Acme és l’únic espai on s’han pogut organitzar activitats a l’aire lliure: barbacoa, barra amb begudes, Dj’s i concerts pel cap de setmana del 8 al 10 d’octubre.

Anvers del programa

Anvers del programa

Nit de tapes i Blues al Mercat

Degustació de tapes amb l’orquestra del festival en viu de fons a la zona exterior del Mercat de les Fontetes. La nit de diumenge 10 d’octubre es tornarà a viure una experiència que es va estrenar fa dos anys amb un èxit aclaparador, segons el president de l’Associació de Concessionaris del Mercat Municipal de les Fontetes, Julià Puig: “Hi vam posar molta il·lusió i va funcionar molt bé: hi van assistir entre 4000 i 5000 persones”. El format torna amb l’afany de l’associació per “vincular l’alimentació amb la cultura, en aquest cas el Festival de Blues”.

Enguany la ‘Nit de tapes i blues Al Mercat’ arriba amb un format similar però adaptat a les mesures Covid-19. S’establirà un aforament de màxim 700 persones -assegudes i repartides en 50 taules- i estarà tot cercat per una entrada i una sortida. Per poder consumir, es vendran uns tiquets d’alimentació i de beguda a les taquilles de l’entrada, a 1,5 € la tapa i a 1 € la beguda.

Per evitar moviments, l’organització servirà les consumicions a les taules, i si es vol repetir es podrà pagar a la mateixa taula. “Les tapes les elaborarem nosaltres en el moment i es faran amb productes frescos”, afegeix Julià Puig.

Programació al Mercat

La nit del 10 d’octubre, per tant, se sumen dos concerts als ja indicats al programa del festival. A les 21 h actuarà Gaby Jogeix, un artista d’origen madrileny, però resident a Bilbao que es va estrenar l’any passat i que repeteix enguany presentant nou disc. A les 22.45 h serà el torn de Los Deltonos, “un grup mític pel festival que representa molt la seva essència, i que arriba al 30è aniversari amb discografia nova”, segons José Guillem, organitzador del Festival i tècnic de Cultura de l’Ajuntament.

Exposició fotogràfica al Mercat. FOTO: Nora Muñoz

Exposició fotogràfica al Mercat. FOTO: Nora Muñoz

L’Associació de Concessionaris del Mercat Municipal de les Fontetes també presenta al mateix mercat una exposició de fotografia anomenada “Blues Visions” que ja es pot visitar fins al 20 d’octubre.

En el següent link es pot accedir al programa complet del Festival Internacional de Blues:

Més info: Ja es poden reservar les entrades pel Festival Internacional de Blues de Cerdanyola

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.