Continua el procés judicial per la demanda de REFEM i ADENC contra el projecte del Parc de l'Alba

El jutge ha acceptat els peritatges de REFEM i ADENC contra una part del Pla Director Urbanístic

El jutge ha acceptat els peritatges presentats per REFEMADENC en el procés judicial pel contenciós administratiu d'ambdues entitats contra el projecte del Parc de l'Alba, antic Centre Direccional. Abans de dictar sentència, el jutge escoltarà les preguntes i aportacions dels demandants i de la part defensora, formada per diferents administracions. Les reclamacions de les dues agrupacions ecologistes es dirigeixen a qüestions de medi ambient, salut i habitatge.

El dimecres 12 de juliol, els pèrits de REFEM i ADENC van ratificar a la Sala del Contenciós del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els informes pericials presentats. "Això indica que tenen un destacat valor testimonial, en el procés contenciós-administratiu", asseguren des de REFEM. El contenciós administratiu contra diversos aspectes del Pla Director Urbanístic (PDU) del Parc de l'Alba es va presentar la tardor de 2021 amb el suport de set entitats i partits polítics: REFEM i ADENC, com a titulars del contenciós, els col·lectius Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors, Plataforma Cívica en Defensa de Collserola, i els partits polítics locals Esquerra Republicana, Guanyem Cerdanyola i En Comú Podem.

En l'altra banda d'aquest procés, les entitats apunten que la part defensora del PDU està formada per: Departament de Territori i sostenibilitat, Ajuntament de Cerdanyola, Consorci del Centre direccional, Àrea Metropolitana de Barcelona i quatre empreses immobiliàries. El següent pas del procés és presentar les preguntes per part dels advocats dels pèrits detractors (REFEM, i ADENC) i dels defensors del PDU. Després d'aquesta fase, i de llegir les aportacions, el jutge escoltarà les conclusions presentades per les parts i dictarà sentència. "Pel que considerem encara queda recorregut de mesos al procés", diuen des de REFEM i ADENC.

Més info: La demanada contra el Centre Direccional alerta de l'augment d'habitants i de riscos per a la salut

Els dos col·lectius ecologistes destaquen en un comunicat que les seves aportacions pericials són "altruistes, sòlides i contundents" i que "alguna pericial contrària ha decaigut perquè l'han fet funcionaris de l'administració". A més a més, carreguen contra els interessos darrere del projecte del Parc de l'Alba: "El fet que hi hagi 4 Immobiliàries conjuntament amb l'administració indica l'interès econòmic que hi ha al darrere".

Per una altra banda, recorden que el pagament de la despesa judicial de la presentació del contenciós és fruit de donacions populars. L'abril de 2021 van obrir una campanya de recollida de donacions i van assolir la fita econòmica necessària l'estiu del mateix any. Alhora, REFEM i ADENC denuncien que la despesa de la defensa judicial del PDU per part de l'administració pública prové de fons públics.

"Tenim la ferma voluntat de continuar fins al final, amb el convenciment que: la salut dels veïns i veïnes, el dret d'habitatge social i la preservació de la Via Verda Collserola-Sant Llorenç (conforme la planificació territorial vigent), són uns valors que cal preservar i defensar en plena emergència climàtica del segle XXI", assenyalen els dos col·lectius.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.