El casc serà obligatori pels usuaris de patinets

Els patinets i les bicis tampoc podran anar per voreres o zones de vianants

El casc serà obligatori pels usuaris de patinets. És una de les novetats de la nova llei de trànsit aprovada pel Congrés espanyol i que entrarà en vigor durant el 2022. A més, com a norma general els patinets i les bicicletes no podran circular per voreres ni per zones de vianants, amb sancions de fins a 200 euros.

En cas que el conductor d'un patinet no porti casc, li pot caure una sanció de 200 euros i se li pot immobilitzar el vehicle. A més, podran ser sotmesos a proves d'alcoholèmia en les mateixes circumstàncies que els conductors de vehicles a motor, exposant-se a multes d'entre 500 i 1.000 euros.

Més info: Entra en vigor la normativa per circular en patinet elèctric a Cerdanyola

L'ús del mòbil o d'auriculars durant la conducció estarà sancionat en 200 euros pels conductors de patinets. Si els sancionats són menors, els pares o els tutors legals hauran de respondre econòmicament a les multes.

Canvis pels vehicles a motor

La nova llei introdueix altres canvis en la circulació. Per exemple, serà obligatori canvi de carril quan s'avanci a un ciclista si la via té més d'un carril per sentit. A més, s'incrementa de 4 a 6 punts la sanció per avançar una bici sense deixar la distància d'1,5 metres i no es pot parar o estacionar en carrils bici.

Finalment, s'elimina la possibilitat que cotxes i motos superint en 20 km/h els límits de velocitat per avançar altres vehicles en carreteres convencionals.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.