Els vehicles amb etiqueta groga no podran entrar a la Zona de Baixes Emissions el 2028

Al 2026 quedarà restringida la circulació de vehicles dièsel amb l’etiqueta B (groga) quan s’activin avisos per contaminació per NO2

Els vehicles amb etiqueta groga (B) de la DGT no podran accedir a les Zones de Baixes Emissions a partir del 2028. Així es recull en el nou Pla de qualitat de l'aire, horitzó 2027 que aprovarà pròximament el Govern de la Generalitat i que s'haurà d'aplicar a les zones de tots els municipis de més de 50.000 habitants. És a dir, la restricció als vehicles amb etiqueta groga s'haurà de complir a Cerdanyola del Vallès (també Barcelona).

D'altra banda, a partir de l’1 de gener de 2026 quedarà restringida la circulació a tots els vehicles dièsel amb l’etiqueta B (groga) quan s’activin avisos per contaminació per NO2.

Més info: Així serà la Zona de Baixes Emissions de Cerdanyola

Autoritzacions i Cerdanyola

El Pla estableix autoritzacions excepcionals per a vehicles que no compleixin els requisits ambientals i excepcions, com el cas dels serveis d’emergència i essencials, les persones amb malalties o discapacitats o les persones amb mobilitat reduïda, entre d’altres. També quedaran exclosos de les restriccions els vehicles de persones amb ingressos inferiors a certs llindars. 

Les ordenances municipals podran, segons les característiques del seu àmbit territorial i la situació de contaminació atmosfèrica, establir un calendari més restrictiu, determinar períodes transitoris menors o reduir el nombre màxim d’autoritzacions temporals diàries. És a dir, l'Ajuntament de Cerdanyola tindrà cert marge per establir condicions pròpies. 

Més info: El nombre de cotxes continua baixant: una tendència que s'ha instal·lat a Cerdanyola

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.