Emoció a l’acte en memòria als veïns de Cerdanyola deportats als camps nazis

L’activitat ha commemorat les dates del 27 de gener, Dia Internacional de l’Holocaust, i el 5 de febrer, Diada Nacional de l’exili i deportació republicana

En la matinal del 4 de febrer s’ha celebrat un acte en memòria als veïns de Cerdanyola deportats als camps nazis. L’activitat ha commemorat les dates del 27 de gener, Dia Internacional de l’Holocaust, i el 5 de febrer, Diada Nacional de l’exili i deportació republicana.

La sessió ha comptat amb la presència del president de l’Amical Mauthausen, Joan Calvo, el qual ha fet referència a les víctimes i als responsables dels fets; amb Carlos Cordón, alcalde de Cerdanyola que s’ha mostrat rotund amb la necessitat de recordar aquests esdeveniments: “El poble que no coneix la seva història està condemnat a repetir-la.” A més a més, l’activitat ha tingut present a Lara Rubio, violinista de l’Escola Municipal de Música Aulos, que ha interpretat dues obres durant l’acte. 

La realització d’aquesta activitat forma part dels compromisos que en nom de la ciutat l’Ajuntament de Cerdanyola va adquirir en signar el conveni de col·laboració amb l’Amical Mauthausen fa un any. Un d’aquests compromisos va ser la integració en la Xarxa Mai més.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.