Les escoles de Cerdanyola comencen el curs amb millores a les instal·lacions

L’Ajuntament ha fet durant l’estiu actuacions de millora als patis, aules i edificis de Les Fontetes, La Sínia i Xarau

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha aprofitat l’aturada per vacances escolars durant l’estiu per reparar i renovar algunes zones dels patis, de les aules i dels edificis de les escoles Les Fontetes, La Sínia i Xarau. A més, el Departament d’Educació de la Generalitat ha dut a terme obres a les escoles Bellaterra, Les Fontetes, als instituts Forat del Vent, Pere Calders i Banús, al CEE CFT Flor de Maig i al CEE Jeroni de Moragas.

Obres a Les Fontetes

Entre les obres fetes per l’Ajuntament destaquen les millores al pati substituint el paviment dels gronxadors i el tobogan i instal·lant una taula de ping-pong, una cabana i taules de pícnic. D’altra banda, el Departament d’Educació està executant les obres d’adequació per ubicar el centre de Servei Educatiu.

“Hi ha hagut una intervenció per part d’Educació per segregar encara els espais que quedaven pendents amb la incorporació del nou local del Servei Educatiu, i per la creació d’un ascensor per tenir entrades diferents per l’alumnat i el professorat”, afegeix el regidor d’Educació David González.

Obres a La Sínia i Xarau

A l’Escola Municipal La Sínia s’ha procedit a pintar l’interior de l’edifici de primària, com a mesura de manteniment. A l’Escola Xarau s’ha apostat per renovar la zona d’esbarjo i s’han instal·lat al pati taules de ping-pong i un joc de recorregut.

 

Millores del Departament d’Educació

Pel que fa a obres de més envergadura -de què se n’encarrega el Departament d’Eduació- a l’Escola Bellaterra s’han reformat els lavabos interiors per a mestres, s’ha obert una porta d’accés de l’edifici de primària al pati i s’han reformat els lavabos exteriors del pati.

Els centres de secundària també han patit canvis respecte al curs passat. L’Institut Forat del Vent ha millorat el seu aspecte exterior després de reparar-se els arrebossats i la pintura de la façana i de millorar-se el pati d’entrada. A l’Institut Pere Calders s’ha arranjat la rampa d’accés al centre. Per última, a l’Institut Banús s’ha reformat el paviment i la pintura d’algunes aules per adequar-les a nous usos.

D’altra banda, al CEE CFT Flor de Maig s’ha començat a fer la retirada de les cobertes de fibrociment dels corredors i de la nau-aulari. Però des de l’Ajuntament puntualitzen que aquesta actuació no s’ha pogut finalitzar abans de l’inici de curs: “Es durà a terme intentant tenir la mínima repercussió possible en l’activitat del centre”, apunten.

Finalment, al CEE Jeroni de Moragas s’han instal·lat diverses grues en diferents aules, s’ha enrajolat la cuina, s’ha instal·lat una barana al pati i s’ha fet els preparatius per a l’encoixinament de l’habitació de seguretat.