FemVallès reclama més funcionalitat i seguretat per l'AP7

L'associació reclama millores al Ministeri de Transport per evitar accidents i cues en el tram del Vallès l'APT-B30

L’Associació femVallès ha proposat al Ministeri de Transport de Catalunya un pla de millores i gestió de l’AP7-B30 en el tram del Vallès, el sector de més densitat de tràfic de la via. En concret, exigeix que es prenguin mesures per garantir la seguretat i la funcionalitat en un tram on acostuma a haver retencions, i inclús accidents com el succeït aquest dilluns a l’altura de Barberà del Vallès en què tres persones van perdre la vida. 

Més info: Un accident amb tres morts a l'AP-7

Propostes de millora

L'associació va enviar una carta al Ministeri divendres 28 de gener proposant solucions per a una millor adequació i gestió de la xarxa. L'entitat destaca la necessitat de moderar la velocitat de l'AP7, a més d'implementar una regulació en l’avançament de camions en els quilòmetres on es concentren els accidents i les retencions periòdiques.

Alhora, i basant-se en les petites intervencions que ha fet recentment la Generalitat en els carrils d’accés de les autopistes C58-C17 amb l’AP7-B30, l’associació demana l’acció de millora dels accessos d'aquestes vies. Es tracta d'actuacions que, segons l'entitat, no requereixen grans partides ni terminis d’obra llargs, però que permetran reduir les retencions i més seguretat.

I per últim, els vallesans afegeixen la demanda d’un pla de millora general dels nusos, connexions (C58, C17, N150) i vies laterals (B30) per tal d’integrar l’autopista. 

Esperança en Transport

Fa 25 anys es va impulsar l’últim pla sistemàtic de millores a l’AP7-B30, que va ser liderat per un català en el càrrec de secretari d’infraestructures de l’Estat, el reusenc Albert Vilalta. És per això que l'associació femVallès veu una nova oportunitat de fer-se escoltar amb el nou secretari d’infraestructures del Ministeri, el català Xavier Flores: "Tot un possible aliat per solucionar bona part dels problemes de l’AP7", asseguren des de l'entitat.

Sobre femVallès

El principal eix de treball de femVallès gira entorn l’ordenació territorial i la necessitat d’estructuració metropolitana del Vallès Oriental i Occidental. "Treballem amb l’objectiu de potenciar l’economia i superar la condició de perifèria metropolitana en què el Vallès ha estat permanentment situat des de l’administració", segons l'entitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.