La Festa de Tardor arriba a la seva fi amb una jornada esportiva i d'espectacles infantils

La Festa de Sant Martí de diumenge va estar protagonitzada per la cultura popular de Cerdanyola i el teatre

Tanca un diumenge de Festa de Tardor protagonitzat per les colles populars, la dansa i les activitats infantils. La Matinal de Cultura Popular va comptar amb espectacles de totes les entitats culturals de la Cerdanyola a la plaça de l'Abat Oliba, i paral·lelament, a l'envelat desenes de persones ballaven al son del swing. A la tarda, les activitats infantils han agafat protagonisme: primer amb l'espectacle de titelles de la Companyia Matito i després amb el correfoc infantil pel centre de Cerdanyola.

 

 

Cultura, cotxes i swing al matí de diumenge

El matí de diumenge 12 de novembre va començar amb la mostra de cotxes antics al Parc del Turonet i part de la carretera. Més d'una cinquantena de vehicles de tots els colors i dissenys es van exposar sota l'escrutada mirada del públic. La situació convidava als més amants dels cotxes clàssics a comentar els pros i contres d'una marca o altra i a admirar cada detall.

Exposició de cotxes antics durant la Festa de Tardor 2023. FOTO: Nora MO

Exposició de cotxes antics durant la Festa de Tardor 2023. FOTO: Nora MO

El plat fort del matí va ser la Matinal de Cultura Popular, que va reunir a la plaça de l'Abat Oliba a la Colla de Gitanes, la Colla Gegantera, l'Agrupació Cultural Sardanista, la Casa de Andalucía, Batúcamela, la Verema amb la seva bèstia de foc, Diables de Cerdanyola i Castellers de Cerdanyola. La jornada es va aprofitar per a promocionar les colles i animar la gent a participar-hi. Tot seguit, l'agrupació sardanista va fer la seva ballada amb la cobla Contemporània, que adaptava a la sardana cançons com "La vida es un carnaval". Els Martinets van fer la seva Diada Castellera amb les colles Jove de l’Hospitalet i Laietans de Gramenet.

Més info: La Matinal de Cultura Popular fa d'altaveu per a les colles locals

Més info: FOTOS: Les imatges de la Matinal de Cultura Popular de la Festa de Tardor

Matinal de Cultura Popular a la Festa de Tardor de 2023. FOTO: Ale Gómez

Batúcamela a la Matinal de Cultura Popular a la Festa de Tardor de 2023. FOTO: Ale Gómez

Sovint la millor combinació amb una festa és el menjar, però això, el tradicional Vermut ambientat a l'envelat va tornar a tenir èxit. A partir de les 12 h, el grup Wax&Boogie va interpretar cançons de swing per animar la pista de ball amb tot de parelles rient i gaudint de la dansa. L'ambient no tenia res a envejar a qualsevol 'flashmob' de publicitat, inclús al musical de Grease. Era palpable la sintonia entre ballarins i intèrprets, i en conjunt, feien gaudir al públic mentre menjava unes olives amb patates i cervesa. 

Més info: FOTOS: Les millors imatges del Vermouth & Swing

 

Tarda amb protagonisme infantil

La tarda de diumenge ha estat protagonitzada per les activitats infantils. A les 16.30 de la tarda, els infants de Cerdanyola han omplert l'envelat de la plaça Sant Ramon per a veure embadalits l'espectacle de titelles 'Les aventures d'en Matito' de la Companyia Matito. Els nens i nenes han gaudit de la història de dos amics, en Matito i el Gall Antonio. Una amistat que va creixent a mesura que avança l'obra, per acabar amb un final ple de tendresa, però també d'humor i simpatia. 

Un cop acabat l'espectacle de titelles, el correfoc infantil s'ha fet esperar. Fins les 19 h no han arrencat els Diables de Cerdanyola des de la plaça Sant Ramon amb un correfoc adaptat per als més petits, però amb el mateix recorregut que el dissabte. Les famílies cerdanyolenques han gaudit del foc dels Diables per tancar un diumenge assolellat, que ha fet justícia a allò de "l'estiuet de Sant Martí".

 

 

Dilluns tanca la festa

La Festa de Sant Martí enceta l'últim dia aquest dilluns 13 de novembre amb activitats sobretot pel públic infantil i un espectacle de fi de festa màgic. Podeu consultar la programació tot seguit. 

 

9h TORNEIG SOCIAL DE FUTBOL 7X7 DE SANT MARTÍ

Lloc: Camp de la Bòbila

Org: Cerdanyola FC i Comissió de Festes Sant Martí

 

9h IIITORNEIG TENNIS TAULA JORDI MIRÓ

Lloc: Envelat de la plaça Sant Ramon

Org: Comissió de Festes Sant Martí

Participa i Col·labora ASPADI

 

10h MATINAL INFANTIL SANT MARTÍ AMB ANIMACIÓ

Lloc: Plaça de l’Abat Oliba

Org: Comissió de Festes Sant Martí, Associació d’Artistes plàstics, Penya d’Escacs, Espai Infatil, Fundació Catalònia...

 

16:30 h ACTE INFANTIL XOCOLATA I BALAMBAMBÚ AMB LA COMPANYIA PENTINA EL GAT

Lloc: Envelat de la plaça Sant Ramon

Org: Comissió de Festes Sant Martí

 

18:30h FI DE FESTA AMB EL SHOW D’EUPHORIA

Lloc: Envelat de la plaça de Sant Ramon

Org: Comissió de Festes Sant Martí

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.