La fiscalia s'oposa al toc de queda i a limitar les trobades socials a 10 persones

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha d'avalar les restriccions plantejades per la Generalitat

La fiscalia s'ha oposat al toc de queda i a limitar les trobades socials a 10 persones, dues restriccions plantejades pel Govern per aturar la variant òmicron de la covid-19 i que requereixen aval judicial. El ministeri públic defensa que hi ha una "manca de motivació reforçada" i afegeix que no són suficients les raons o els arguments donats per la Generalitat per limitar drets fonamentals.

Més info: Toc de queda i reunions de deu persones per Nadal, la proposta de mesures del Govern

Considera també que no justifiquen els fins pretesos de disminució de contagis. Al contrari, afirma que són unes mesures "severes, extenses, molt restrictives, intenses i generalitzades" i que no han estat degudament motivades, ni les veu idònies ni necessàries segons allò que explica l'informe tècnic aportat per Salut.     

Ara és el Tribunal de Justícia de Catalunya qui s'ha de posicionar sobre aquestes mesures, que la Generalitat vol que entrin en vigor durant la nit de dijous a divendres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.