Mercè Conesa, Incasòl: "Hi ha empreses internacionals interessades en situar-se al Parc de l'Alba"

La directora de l'Incasòl, Mercè Conesa, ha visitar el Parc de l'Alba i ha anunciat que l'any 2022 començaran a comercialitzar els espais

La construcció del Parc de l'Alba, també conegut com a Centre Direccional, segueix avançant. Les obres començaran l'any 2022, però l'Incasòl i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ja treballen en la captació d'empreses perquè s'instal·lin als terrenys del futur barri cerdanyolenc. Així ho ha confirmat la directora de l'Incasòl, Mercè Conesa, en una visita a empreses de la zona aquest divendres 26 de novembre. 

"El Parc de l'Alba és el sector econòmic més rellevant que Catalunya pot oferir en aquests moments", ha dit Mercè Conesa, qui ha confirmat que "hi ha empreses internacionals molt interessades en situar-se" en aquesta zona. La directora de l'Incasòl ha destacat com a oportunitats per a les empreses la proximitat de Cerdanyola amb el port i l'aeroport de Barcelona, així com la situació de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Sincrotró ALBA. Conesa ha indicat que les inversions que estan cercant estan relacionades amb el Sincrotró i el "parc de la ciència que es vol generar". A banda del Sincrotró ALBA, la directora de l'Incasòl ha visitat les seus de Stradivarius i Natura Bissé, i ha mantingut una reunió amb empresaris de Cerdanyola.

El 2022, any clau per al futur del Parc de l'Alba

Sobre quan podrien arribar aquestes noves empreses, Conesa ha detallat que l'any 2022 treballaran la comercialització dels espais, que suposen 1 milió i mig de metres quadrats de sostre: "Al llarg de l'any esperem poder concretar algunes localitzacions i inversions. Després ja es definirà el calendari d'edificacions".  De fet, el 2022 també serà l'any que comencin les obres d'urbanització del Centre Direccional, tal com han confirmat l'acalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, i el director del Consorci del Parc de l'Alba, Pere Solà. "El 2022 començaran les obres per connectar el Parc amb la ciutat i la UAB", ha dit Solà.

En la mateixa línia que Conesa, Carlos Cordón, ha posat en relleu la col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament: "És una molt bona notícia que els governs implicats estiguem en la mateixa línia". Cordón considera que aquest és un "moment clau pel desenvolupament del centre direccional. 

Sobre el recurs contenciós administratiu presentat per entitats cerdanyolencs en contra d'alguns aspectes del Pla Director Urbanístic del parc, el director del Consorci ha dit que encara no saben quines qüestions del PDU no veuen correctes perquè "no s'ha presentat". Les set entitats, però, van anunciar al mes d'octubre que ja havien presentat la demanda incidint en quatre temes: habitatge i ciutat saludable, presència d’abocadors i riscos derivats, espais lliures i naturals i biodiversitat, i mobilitat sostenible. A més a més, per resolució d'alcaldia i acord del Ple Municipal del mes de juny de 2021, l'Ajuntament cerdanyolenc es presenta com a part codemandada davant el recurs contenciós administratiu presentat contra el pla director urbanístic del Centre Direccional per part de les entitats Refem i Adenc. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.