La multinacional Panattoni construirà a Cerdanyola el Data Center més gran de Catalunya

L'empresa nord-americana s’instal·larà en uns terrenys de 68.000 m2

El promotor d’espais logístics Panattoni construirà al Parc de l’Alba de Cerdanyola del Vallès el Centre de processament de dades (CPD), o Data Center, més gran de Catalunya amb una potència instal·lada de 42 MW. La multinacional nord-americana s’instal·larà en uns terrenys de 68.000 m2 situats a l’avinguda de la Ciència pels que pagarà 30,6 milions d’euros.

La inversió total estimada per al desenvolupament del projecte serà de 300 milions d’euros. La seva primera fase, que començarà a construir-se a finals de 2023, tindrà una superfície d’uns 42.000 m2. El disseny i construcció del centre anirà a càrrec de Quark i l’operador es triarà en un procés ordenat que es posarà en marxa aquest abril.

Els terrenys adquirits per Panattoni estan situats al llarg de l’Avinguda de la Ciència, a l'antigament zona coneguda com a Centre Direccional, on ja hi ha ubicades empreses com Natura Bissé, Stradivarius, Sener, i La Caixa, entre d’altres. El centre estarà a tocar d’edificis i equipaments destinats a la recerca i la innovació com el Sincrotró Alba i el Parc Científic i Tecnològic i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Parc de l'Alba

Després de l'aprovació del Pla Director Urbanístic (PDU) del Parc de l'Alba, el gener de 2021, el Consorci del Parc de l'Alba és l'encarregat de promoure el desenvolupament del Parc de l'Alba. Actualment, el Consorci, a través de l'INCASÒL, està gestionant la comercialització d'unes 60 hectàrees de sòl per activitat econòmica i residencial.

Més info: S'aprova definitivament el Pla Director Urbanístic del Centre Direccional

A banda de les parcel·les que es comercialitzen per a empreses, també es destinaran zones per a habitatges. El projecte disposa de terrenys per a fer-hi cases per a 15.000 nous residents, amb un potencial per a 5.377 habitatges, el 47 % dels quals de protecció oficial. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.