Nova guia per recórrer Collserola en bicicleta

La guia inclou un recull d’itineraris classificats segons el nivell de dificultat i un nou mapa que s’amplia amb 70 km respecte la versió anterior

Els cerdanyolencs i les cerdanyolenques aficionades al ciclisme estan de sort. El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola ha publicat una nova guia per recórrer Collserola en bicicleta, que compta amb més de 250 km de pistes i camins i complementa i amplia el mapa online publicat la tardor de 2018.

La guia inclou un recull d’itineraris classificats segons el nivell de dificultat, i es pot tant consultar al web del parc com descarregar-se en format PDF. Durant la tardor s’editarà en format paper i es distribuirà als centres del Parc. Des del mes de novembre de 2018, el mapa ja estava disponible en el  visor del mapes ArcGis online i ara el plànol també es pot descarregar en format PDF

El darrer mapa publicat recull tots els camins i pistes aptes per a l’ús ciclista (més de 250 km) a més de les carreteres i carrers pavimentats de les zones urbanitzades a l’interior i la perifèria del parc. Gràficament, les vies que poden utilitzar les bicicletes resten marcades amb una línia verda. Aquest mapa, s’amplia amb 70 km, respecte la versió anterior, publicada a La Guia de BTT del Parc de Collserola (actualment exhaurida).

Tots els camins per circular en bicicleta estan recollits al Mapa d’ús ciclista  | Mapa interactiu ArcGis

Tots els camins per circular en bicicleta estan recollits al Mapa d’ús ciclista  | Mapa interactiu ArcGis

Segons informa el Consorci, aquesta nova publicació té per objectiu facilitar la circulació pels camins autoritzats per aquest ús.

Recórrer el parc respectant l’entorn natural

La tria dels camins es va realitzar tenint en compte les zones d’especial protecció del Parc, la Reserva Natural Parcial de La Rierada-Can Balasc i Font Groga, així com d’altres espais d’especial interès. La majoria de camins que s’incorporen són els que conformen la Xarxa de Prevenció d’Incendis del Parc. Aquesta xarxa està marcada amb unes plaques vermelles amb codi de lletres i números blancs i té un pla de manteniment per tal que els camins sempre estiguin operatius pels vehicles de prevenció d’incendis.

És una eina que complementa la normativa d’ús ciclista del Parc. Tota la informació sobre la circulació en bicicleta al Parc (normativa, recomanacions, itineraris… ) també queda recollida al nou espai web sobre la Bicicleta al Parc.

 

Més informació