S’obre el termini per sol·licitar ajuda econòmica pels afectats del conflicte d’Ucraïna

El Govern d’Espanya destina poc més de 13 milions d’euros a Catalunya a les persones beneficiàries del règim de protecció temporal afectades per la guerra

Oberts els dies per sol·licitar l’ajuda econòmica per a les persones afectades pel conflicte d’Ucraïna. El Govern d’Espanya destina 13.045.824 euros a Catalunya per a aquests ajuts destinats a les persones beneficiàries del règim de protecció temporal afectades pel conflicte ucraïnès. El termini de presentació de les sol·licituds va començar el passat 15 de desembre, i s'allargarà fins al 31 de gener de 2023.

Les contribucions aprovades van adreçades a les persones afectades pel conflicte a Ucraïna que constin com a empadronades a la ciutat i que no disposin de recursos econòmics suficients. L’import de l’ajuda consta de 400 euros per persona adulta, més 100 euros al mes per menors d’edat a càrrec.

El Govern d’Espanya va aprovar el passat 1 d’agost un Reial Decret pel qual es regulava la concessió directa de les subvencions a les CCAA per finançar la prestació d’aquesta ajuda econòmica directa a les persones beneficiàries. En el cas de Catalunya, que serà l’encarregada de gestionar aquests ajuts mitjançant el Departament d’Igualtat i Feminismes, l’Estat li ha transferit un total de 13.045.824 euros.

Els requisits per optar als ajuts són:

  • Ser major d’edat (o menor emancipat per sentència legal)
  • Estar empadronat a Catalunya
  • Tenir concedida la protecció temporal pel conflicte d’Ucraïna
  • No ser beneficiari del Programa Estatal de Protecció Temporal
  • Acreditar mancança de recursos econòmics

El termini per presentar les sol·licituds va començar ahir, 15 de desembre, i s’allargarà fins al 31 de gener de 2023. Les sol·licituds es poden presentar de manera telemàtica mitjançant l’enllaç de la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya.

També es pot realitzar el tràmit presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana amb cita prèvia o a les dependències dels Serveis Territorials del Departament d’Igualtat i Feminismes ubicada al Carrer Foc 57, Edifici A, Barcelona.

La documentació que cal aportar per sol·licitar l’ajut és:

  • Formulari (inclou tres declaracions responsables)
  • Document Nacional d’Identitat
  • Resolució de la concessió de l’estatut de protecció temporal
  • Full SEPA de transferència bancària
  • Certificat d’empadronament en un municipi de Catalunya (només si no s'autoritza la consulta mitjançant el formulari).

Per qualsevol dubte o aclariment, es pot trucar al 012 o al 900500912, telèfon d’atenció en ucraïnès.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.