Un projecte de materials ecològics guanya la Beca Rotary a l’Emprenedoria Jove

Cerdanyola Empresarial va lliurar la 10a beca durant el Cerdanyola Fòrum

El projecte Aerofybers ha estat el guanyador de la Beca Rotary Impuls a l’Emprenedoria Jove, que entreguen el Club Rotary i Cerdanyola Empresarial. El lliurament es va fer el dimarts 29 de novembre en el marc del Cerdanyola Fòrum.

Més info: El Fòrum de Cerdanyola Empresarial posa el focus en l'optimisme

Tecnologia per fe rmaterial més ecològics

La desena edició de la Beca Rotary Impuls a l’Emprenedoria Jove ha guardonat el projecte d’Albert Calleja Isaac Benito. Aerofybers planteja una nova tecnologia per produir aerogels a base de cel·lulosa, que es diferencien dels que ja existeixen en el mercat, per ser més absorbents i ecològics. Aquesta tecnologia es pot aplicar a una gran quantitat de camps, com: els envasos alimentaris i isotèrmics, la salut del consumidor, la biomèdica, la cosmètica, la construcció (com a aïllament) i la bioremediació (com a absorbent químic).

Els altres projectes finalistes d'aquesta edició de la Beca Rotary es dediquen als àmbits de l'educació, el turisme, la psicologia i la seguretat. Per una banda, el projecte Inari, de Diana MarréBruna Álvarez i Estel Malgosa, vol aplicar el coneixement científic en els àmbits dels processos reproductius i la criança d’infants i adolescents, a través de serveis d’orientació, i acompanyament, formació especialitzada a professionals de la salut i l’educació, i consultoria i assessorament.

En segon lloc, Go Up, de Paula Andrea Camargo, dona serveis d’alta qualitat a  empreses relacionades amb el turisme MICE (reunions, incentius, conferències, congressos i exposicions), de transport, reserva d’hotels, organització d’esdeveniments i experiències d’oci úniques i inoblidables. Un altre projecte finalista va ser EnMent Coop, d’Oriol Barat i Sergi Novell. La proposta té com a objectiu democratitzar i obrir l’accés a serveis de psicologia i altres serveis psicosocials, a través d’un portal web i una aplicació on es posaran en contacte professionals de la psicologia que oferiran els seus serveis a preus reduïts a col·lectius desfavorits. Això serà possible a través de la construcció d’una xarxa formada pel patrocini d’empreses privades en col·laboració amb les administracions i institucions de caràcter social.

El jurat també va concedir un accèssit al projecte My Safe Drinkd’Alejandro Di Vincenzo Toscano i Anna Maria Toscano, pensat per a compra, venda i distribució de productes relacionats amb la seguretat i protecció de les begudes en llocs d’oci (discoteques, concerts, esdeveniments, fires, platges etc.) per prevenir la submissió química, evitant possibles agressions sexuals, robatoris i segrestos, i evitar que la beguda es pugui vessar o embrutar amb la pols, insectes, sorra, aigua, etc.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.