El projecte urbanístic del Parc de l'Alba finalista als premis World-Class District

Tot i la controversia del projecte per la presència d'antics abocadors, el Parc de l'Alba va ser finalista a la categoria 'Millor destinació d'Inversió immobiliària'

El projecte urbanístic del Parc de l'Alba de Cerdanyola va ser finalista en la segona edició dels World-Class District Awards, els premis que distingeixen la millor operació immobiliària del 2023, així com equips, les ciutats i les startups que més han dinamitzat el mercat. Els premis es van donar en el marc de la segona edició de The District, la fira immobiliària que es va celebrar a Barcelona del 20 al 22 de setembre.  

Els World-Class District Awards van premiar cinc categories que tenen en comú la intenció de reforçar les noves apostes immobiliàries. Entre aquestes, el Parc de l'Alba va ser finalista a la categoria 'Millor Destinació d'Inversió Immobiliària', premi que valora els territoris que desenvolupen polítiques per oferir un ecosistema legal, econòmic i social pròsper amb l'objectiu d'atraure i promoure projectes i operacions immobiliàries.

La regidora de Planificació Urbanística, Eulàlia Mimó, va recollir la distinció de finalista d'aquest premi al projecte del Parc de l'Alba, el major desenvolupament urbà en curs de Catalunya situat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. En les 400 Ha del Parc de l'Alba es construiran 5.377 nous habitatges, el 50% d'aquests de protecció pública, i 1.565.150 m² es destinaran a activitats innovadores i d'alt valor econòmic. Situat en un entorn estratègic que acull la infraestructura de recerca més potent del sud d'Europa, el Sincrotró Alba.

Tot i que el projecte fa anys que es va planificar, els processos judicials han frenat el seu desenvolupament. L'any 2021, set entitats i partits polítics van tirat endavant un recurs contenciós administratiu en contra d'alguns aspectes del Pla Director Urbanístic. La demanda es posiciona en contra de punts referents a l'habitatge i el medi ambient, posant el focus en la presència d'abocadors i les solucions proposades per l'administració per resoldre el risc que poden suposar. 

Més info: Es presenta definitivament la demanda contra el Pla del Centre Direccional

 

D'entre els tres finalistes, el guanyador va ser per a Newdock Fahala, pel seu "esforç" per assolir la certificació LEED Platino, i les implicacions que això ha tingut en sostenibilitat, eficiència i benestar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.