Propostes per a l'últim cap de setmana d'agost a Cerdanyola

Aquest cap de setmana es poden fer activitats aqüàtiques, culturals i dansaires a la ciutat

S'apropa el mes de setembre i l'inici del curs escolar, però encara queden uns dies d'agost i vacances per a una part de la ciutat. El TOT ha fet un recull de les opcions d’oci, cultura i naturalesa que es poden trobar a la ciutat aquest cap de setmana tant si plou com si fa calor.

Espais d’aigua i nits d'estiu 

L'opció més habitual per passar la calor a la ciutat són les piscines municipals i els jocs d'aigua. Les tre piscines municipals continuen obertes: Bosc TancatTuronet i Montflorit.

A més a més, el dissabte 27 s'obrià la piscina del Turonet entre les 20.30 h i les 00.00 h. Els preus per accedir en horari nocturn a la piscina són 4 euros l'entrada infantil i 5 l'entrada per a adults.  

Refrescar-se al parc de Cordelles durant l'onada de calor a Cerdanyola. FOTO: Nora Muñoz Otero

Refrescar-se al parc de Cordelles durant l'onada de calor a Cerdanyola. FOTO: Nora Muñoz Otero


A més de les piscines, que requereixen comprar entrada, una opció més econòmica són els jocs d’aigua gratuïts del Parc de Cordelles i Turonet: es tracta de dolls d'aigua que emergeixen del terra en el cas del Turonet, i d'un circuit amb estructures en el cas de Cordelles. 

Jam a la plaça

L'Agrupació Cerdanyola Lindy Hoppers organitza, el diumenge 28 d'agost a les 19 h i a la plaça de l'Abat Oliba, una ballada popular amb música swing per ballar Lindy Hop.  El Lindy Hop és un estil de ball que va néixer als anys vint i es va popularitzar a Nova York. En els últims anys, el Lindy Hop ha tornat a l'escena cultural amb múltiples ballades populars al carrer arreu del país.

Museus locals

El Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) i el Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver estaran oberts durant tot el mes d'agost, també les seves exposicions temporals i permanents. Són una bona opció on estar a cobert de la calor i on conèixer més sobre la cultura local. 

El MAC es pot visitar dissabte de 17.30 a 20.30h, i diumenge d'11 a 14 h. En el cas de Ca n'Oliver, es pot visitar dissabte d'11 a 14.30 h i de 16.30 a 20 h, i diumenge de 10.30 a 14.30 h. 

Exposició d'Anglada-Camarasa al Museu d'Art de Cerdanyola. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

Exposició d'Anglada-Camarasa al Museu d'Art de Cerdanyola. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola


Natura

El Parc Natural de Collserola és el millor indret per trobar ombra. Des del 15 fins al 26 de juliol, Collserola va romandre tancada al públic després de decretar-se el nivell 3 del Pla Alfa per l'alt risc d'incendis. Ara que l’espai es troba al nivell 2 s’hi poden fer activitats, però extremant la precaució com mai.

El Bosc de Can Catà. FOTO: Arxiu

El Bosc de Can Catà. FOTO: Arxiu

 

El Punt d'Informació, Can Coll, Can Catà, el Turó de Can Cerdà, la gran taula de pedra a la Font Nova i Font Vella de Can Catà... hi ha diversos punts d'interès al Parc Natural a més de rutes per a fer a peu i gaudir d'una jornada de muntanya. 

Miradors a la vora

També al Parc Natural de Collserola hi ha diversos miradors a la vora de la carretera que pertanyen tant a Barcelona, com a Sant Cugat o Cerdanyola. Si més no, tots ells estan a prop i a la majoria s'hi pot arribar agafant la carretera de Can Coll. 

Mirador de Sarrià. FOTO: Cedida

Mirador de Sarrià. FOTO: Cedida


En són un exemple el mirador d'Horta, el mirador del Forat del Vent o el mirador de Sarrià. Són espais amb taules per a fer un pícnic amb la vista privilegiada de la ciutat de Barcelona. Tot i això, en els últims anys ha augmentat la població de porcs senglars i cada cop són més atrevits per apropar-se a les persones i aconseguir menjar. A part d'aquests tres miradors, estan també a prop el de La Rabassada o el de Torre Baró

Grans espais d'ombra

La ciutat compta amb diversos indrets amb arbrada on passar l'estona a l'ombra. Els exemples per ontonomàsia són el Parc del Turonet i el Parc Cordelles, parcs d'espai ampli amb arbres i bancs on seure. El mateix ofereix la Pineda de Les Fontetes

Cerdanyola a l'estiu de 2022. FOTO: Nora Muñoz Otero

Cerdanyola a l'estiu de 2022. FOTO: Nora Muñoz Otero


A més dels parcs, hi ha altres zones amb ombra com l'Avinguda de Canaletes, coberta amb dues fileres de plataners, a més de la plaça al costat de la rotonda de la C, entre l'Avinguda Sant Iscle i l'Avinguda Primavera

Passejada modernista

La ciutat compta amb un important llegat arquitectònic del Modernisme català de finals del segle XIX i principis del XX. En són una mostra les desenes de cases d'estiueig que encara es conserven i que es poden apreciar tot passejant pels carrers cèntrics de la ciutat. Així, una activitat idònia pels amants del Modernisme és fer la ruta per aquestes torres.

Més info: Petjades modernistes en cada racó de Cerdanyola

Portes obertes del jardí de la Torre Can Llopis. FOTO: Nora Muñoz Otero

Un dia de portes obertes del jardí de la Torre Can Llopis. FOTO: Nora Muñoz Otero


Patis oberts

Actualment disposen de pati obert les escoles Saltells, Xarau, La Sínia, Les Fontetes i Sant Martí, en horari d’ús de dilluns a diumenge de 17.30 h a 20.30 h i els dissabtes i diumenges,de 10.30 h a 13.30 h. A més, es portaran a terme tres tallers a càrrec de Circ de Jocs i serà als patis de les escoles Saltells, Sant Martí i Les Fontetes.

Pati de l'escola Saltells. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

Pati de l'escola Saltells. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.