Les pròximes activitats del Dia Contra la Violència Masclista

El programa d'activitats per commemorar el Dia Internacional contra les Violències Masclistes s'allargarà fins al 18 de desembre

Cerdanyola del Vallès commemorarà un any més del Dia Internacional contra les Violències Masclistes amb un programa d'activitats enfocat a visibilitzar, prevenir i educar en l'àmbit de la violència masclista. Fins ara s'ha fet la presentació dels llibres d'Isa Martos¿Jugamos a magas? i ¿Jugamos a Princesas?, i un taller d'autodefensa personal feminista a càrrec de Manuel Rubio.

Més info: Arrenquen les activitats del Dia Contra la Violència Masclista

Consulta el programa d'activitats complet fins al desembre.

Durant la presentació del programa, l’alcalde Carlos Cordón va destacar la importància de poder tornar a la presencialitat “perquè la violència masclista és una altra pandèmia i el COVID l’ha silenciada”. La regidora de Feminisme, Glòria Urbano, va posar èmfasi en les accions que pren añ respecte l'Ajuntament, destacant els protocols d'abordatge de l'assetjament i la violència masclista, els Dijous Feministes o els tallers de Cerdanyola Educa sobre aquesta temàtica, així com els protocols i punts d'informació en festes majors, carnaval o festivals.

Novembre d'activitats feministes

A partir de l'acte central del 23 de novembre i fins al taller d'estratègies per a la detecció de violències masclistes del 26 de novembre, l'última setmana de novembre oferirà diverses activitats per commemorar el Dia Internacional contra les Violències Masclistes. Entre aquestes s'inclouen tallers artístics, lúdics, xerrades, teatre i cinema.

Acte central el 23 de novembre

L'acte central del programa tindrà lloc el dimarts 23 de novembre a les 18 h la Plaça Abat Oliba, i comptarà amb una instal·lació especial: es col·locarà una cadira buida per cada feminicidi comès aquest any. A més, cada cadira es guarnirà amb una papallona lila teixida de ganxet amb el nom de la dona assassinada, una iniciativa impulsada pel Programa municipal de la Gent Gran i el projecte El latido de las mariposas.

L’acció teatral de carrer El Crim dels llençols a càrrec de La Mayéutica inaugurarà l'acte. Tot seguit, es farà la lectura del manifest.

Art i jocs amb perspectiva feminista

El Casal de Joves Altimira ha organitzat tres tallers feministes simultanis pel dimecres 24 de novembre a les 18 h. 

A l’activitat de Domassos reivindicatius s’elaboraran domassos amb frases contra les violències masclistes, que es podran endur a casa per penjar als balcons. Alhora, es duran a terme Jocs de taula amb perspectiva feminista al mateix Casal de Joves. També es es farà l’activitat Més que una xifra. Els noms dels feminicidis 2021, on es representaran diverses siluetes de dones assassinades, durant el 2021, per tal de seguir denunciant els feminicidis.

Teatre

El plat fort del dimecres 24 de novembre serà la representació teatral de l'obra No solo duelen los golpes, de Pamela Palenciano. L'espectacle és un monòleg que narra la vivència personal de l'autora en la seva primera relació de parella. Una relació que es va anar tornant violenta durant els sis anys que va durar. Encara es poden reservar les entrades gratuïtes.

Cinema

El dijous 25 de novembre a les 20:30 h es projectarà al Teatre Ateneu, de la mà de Xiscnèfils, la pel·lícula Solo una vez de Guillermo Río Bordón que tracta la temàtica de l'atenció davant les violències masclistes. A més, la Biblioteca Central oferirà la mostra documental de sensibilització vers la violència de gènere entre el 22 i el 27 de novembre.

Detecció de violències masclistes

El Protocol d'Abordatge de les Violències Masclistes organitza una activitat formativa enfocada a professionals i entitats el divendres 26 de novembre de 9 h a 14 h . El títol de la formació és Com hem d’atendre els homes que exerceixen violència masclista? i pretén donar estratègies per a la detecció i l'atenció d'aquests casos. El termini per inscriure's va tancar el 19 de novembre. 

Activitats pel desembre

A partir del 2 de desembre continuaran les activitats programades fins al 18 del mateix mes. Hi destaquen la primera marxa exploratòria feta a Cerdanyola, amb l'objectiu de millorar la percepció de seguretat de les dones al carrer. Una altra de les novetats és la matinal coeducativa impulsada per la jove associació Cerdanyola Educació Feminista, que oferirà tallers creatius coeducatius per a infants i famílies al pati del MAC. A més, es podrà veure l'espectacle familiar La rateta voladora a càrrec de la companyia Mitja i Mitjoneta

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.