Raúl Morales, el xef de Cerdanyola que triomfa amb dues estrelles Michelin a Barcelona

El jove cuiner cerdanyolenc és el segon xef del restaurant Aleia, distingit recentment amb la seva segona estrella Michelin

Fa poques setmanes es van donar a conèixer els restaurants del nostre país guardonats amb estrelles Michelin. Un d’aquests ha estat el restaurant Aleia, un establiment d’alta cuina de Barcelona on treballa el jove xef de Cerdanyola Raúl Morales.

L'equip del restaurant Aleia que ostenta una doble estrella Michelin, amb el cuiner de Cerdanyola. FOTO: Cedida.

L'equip del restaurant Aleia que ostenta una doble estrella Michelin, amb el cuiner de Cerdanyola. FOTO: Cedida.

Un restaurant d’alta cuina al cor del passeig de Gràcia

Situat a la primera planta de l’emblemàtic Hotel Casa Fuster, al número 132 del passeig de Gràcia, el restaurant Aleia ha estat recentment guardonat amb dues estrelles Michelin, consolidant-se com un dels epicentres de la vida gastronòmica de la capital.

La seva proposta gastronòmica està dirigida pels reconeguts xefs Paulo Airaudo i Rafa de Bedoya, i aquest nou reconeixement —la segona estrella Michelin aconseguida fa poques setmanes— reafirma el projecte com un dels referents de l’alta cuina a nivell estatal. Al capdavant de la cuina, com a segon xef, hi trobem Raúl Morales, un jove cerdanyolenc de només 30 anys, que assegura que aquest reconeixement el reafirma en la seva passió per l’alta gastronomia.

De Cerdanyola a l’alta gastronomia

Antic alumne del col·legi La Sínia i de l’Institut Gorgs, Morales va cursar posteriorment un grau en Direcció Superior de Serveis de Restauració al CETT, centre dependent de la Universitat de Barcelona. Més endavant, va completar la seva formació amb una diplomatura professional de cuina a l’Escola Hoffman.

En finalitzar la seva etapa acadèmica, decideix orientar la seva carrera professional cap al món de l’alta gastronomia. Entra a formar part del restaurant Alkimia, de Jordi Vilà, on consolida els coneixements teòrics adquirits fins aquell moment. El gran salt, però, arriba quan se li presenta l’oportunitat d’incorporar-se a l’equip de l’Aleia, “on, a més, em van proporcionar l’oportunitat d’ocupar llocs de responsabilitat”, explica.

Una cuina amb arrels i mirada internacional

Com a segon xef, el cuiner cerdanyolenc s’encarrega de supervisar l’equip de cuina del restaurant. L’oferta gastronòmica es basa en un menú degustació d’alta cuina, amb un paper destacat dels productes locals i de temporada.

La proposta culinària combina influències andaluses i catalanes, però, tal com assenyala Morales, “respectant sempre les tècniques clàssiques franceses, degudament reinterpretades i adaptades als nostres temps”.

Una jove estrella amb futur

Aquesta doble estrella Michelin permet descobrir una jove promesa del món gastronòmic, que actualment està plenament centrada a continuar creixent professionalment i a consolidar l’Aleia com un dels restaurants de referència nacional.

Mentrestant, des de Cerdanyola només queda esperar que, algun dia, algun dels establiments del municipi li ofereixi l’oportunitat de fer algun “bolo gastronòmic” que permeti gaudir, també aquí al poble, de la seva cuina.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.