Salut anuncia la construcció de l'Hospital Ernest Lluch en un termini de cinc anys

S’ubicarà en terrenys situats entre Montcada i Reixac i Ripollet i dependrà del Parc Taulí per donar servei a 176.383 habitants de Cerdanyola, Badia, Montcada i Ripollet

El Departament de Salut ha anunciat aquest divendres 18 de desembre que construirà un nou hospital de proximitat per millorar el servei a la zona del Vallès Occidental i ajudar a descongestionar l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. 

Segons indiquen des de la Generalitat, el nou hospital s’ubicarà en terrenys situats entre Montcada i Reixac i Ripollet i dependrà del Parc Taulí per donar servei a 176.383 habitants de Barberà del Vallès i als quatre municipis: Badia del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac i Ripollet. Així l'esperat Hospital Ernest Lluch, objectiu dels cinc municipis des de 2006, ja serà una realitat.

Així ho han explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, i la gerent de la Regió Metropolitana Nord, Anna Aran, als alcaldes i alcaldesses dels municipis als quals donarà cobertura el nou centre. El Protocol d’inici del projecte se signarà a finals del proper mes de gener.

Fa un any els cinc Ajuntaments d'aquests municipis exigien una reunió amb la consellera de Salut, Alba Vergés, qui va respondre a les seves sol·licituds de reunió posteriorment per tractar el tema.

Més info: Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Badia i Barberà insisteixen en l'Hospital Ernest Lluch

L'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, va afirmar que "fa anys que l'hospital hauria de ser una realitat" i va destacar que hi ha 200.000 habitants del Vallès "que necessiten aquest equipament sanitari". A més, Cordón també va recordar que l'hospital seria encara més necessari en un futur "tenint en compte que Cerdanyola augmentarà la seva població en els pròxims anys amb la construcció del Centre Direccional".

Així serà el nou hospital

El nou centre "donarà resposta a les necessitats actuals i futures d’envelliment de la població del territori i acompanyament a un nombre cada cop més creixent de malalts crònics". Salut projecta amb aquest nou equipament un hospital innovador amb treball multidisciplinari i amb una atenció integral que, a més, acostarà a la ciutadania els dispositius adequats de seguiment domiciliari. La nova infraestructura es dotarà de gabinets d’alta resolució en atenció ambulatòria especialitzada i de proves diagnòstiques de proximitat, així com cirurgia ambulatòria.

La construcció del nou hospital garantirà, diuen des de Salut, una cobertura assistencial més àmplia en un de les regions –l’àmbit sanitari Metropolità Nord- amb més densitat de població de tot Catalunya, i que requereix amb més urgència un nou centre sanitari. El cost estimat del projecte és d’uns 50 milions d’euros en 5 anys. La gestió dependrà de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell.

L’equipament del nou hospital està dissenyat per prestar serveis a patologies més prevalents i de complexitat baixa i moderada. El centre es proveirà de consultes externes, de capacitat per fer proves diagnòstiques i de quiròfans. En definitiva, un nou hospital interdisciplinari basat en un model d’atenció integral de les persones.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.