Setmana d'activitats al MAC pels drets humans

La Tardor Solidària ofereix exposicions i teatre el 16 i el 17 de desembre per commemorar el Dia dels Drets Humans i de les Persones Migrades

La 10a Tardor Solidària, que sota el lema Tots els MONS al MAC enguany pretén fomentar l'esperit crític sobre les injustícies al món, continua amb activitats programades pel mes de desembre. En concret, aquestes activitats estaran dedicades a commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans (10 de desembre) i el Dia de les Persones Migrades (18 de desembre). 

Més info: El XIV IndiFest estrena la 10a edició de la Tardor Solidària

Així, el Museu d'Art de Cerdanyola acollirà tres activitats que pretenen posar sobre la taula  "la vulneració dels Drets Humans al món, el racisme vigent a casa nostra i les conseqüències que comporten els prejudicis i els estereotips a la nostra societat, com ara la discriminació social o la dificultat d’accedir al món laboral".

Tardor solidaria, cartell dia dels ddhh i dia persones migrades

Tardor Solidària, cartell dia dels DDHH i diade les persones migrades

El programa en conjunt ha estat organitzat per la regidoria de Solidaritat i Cooperació i les entitats que conformen el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, amb la col·laboració del MAC i l’Associació d’Amics del Museu de Cerdanyola.

Visites guiades a les exposicions al MAC

El Museu d’Art de Cerdanyola obre les seves portes el dijous 16 de desembre a les 11 h per oferir visites guiades de les exposicions The Backway: La Ruta Migratòria Completa, de RuidoPhoto Hope for Syria, de Laura Jabbour i Martina Pozzi.

Aquestes dues mostres són un exemple de com l'art parla de qui som, d'on venim i on anem, i de problemes i situacions del món actual. The Backway mostra la ruta migratòria des de l'Àfrica de l'Oest cap a Europa, i Hope for Syria reflexiona sobre la destrucció del patrimoni -per tant, d’una cultura- arran de la guerra de Síria.

Pau Coll, membre fundador de RUIDO PHOTO i l'equip del MAC són els organtzadors d'aquestes exposcions, que es podran visitar fins al 30 de desembre The Backway  i fins al 16 de gener Hope for Syria. Per poder assistir a la visita guiada al confirmar assistència a cooperacio@cerdanyola.cat o trucant al 935808888 (ext.4008).

Taller imatge i migració

També RuidoPhoto organitza el mateix dijous 16 de desembre, a les 18 h, un taller crític de fotografia i realitat virtual. Es farà un recorregut per diverses realitats del fenomen migratori on es mostren vulneracions de drets humans, així com les causes que motiven el fet migratori i els perills de la ruta.

L'activitat es farà a càrrec de la coordinadora de l’àrea d’Educació de RuidoPhoto, Laia Gómez. Les places són limitades i la inscripció prèvia es pot fer enviant a cooperacio@cerdanyola.cat.

Monòleg: La Negra Batalla

Divendres 17 de desembre, a les 19 h, l’Asaari Bibang compartirà en aquest monòleg sobre la seva pròpia experiència, el periple d’una nena des que surt de Guinea Equatorial i arriba a l’Hospitalet de Llobregat, fins a convertir-se en actriu i monologuista. Tractarà temes com la immigració, el racisme, el xoc cultural i la hipersexualització i cosificació de les dones negres.

El monòleg, en format de discurs còmic, tindrà un enfocament pedagògic. Les places són limitades i es pot reservar entrada gratuïta al web de l'Ajuntament

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.