Es torna a doblar el risc de rebrot a Cerdanyola

El risc de rebrot de Covid-19 a Cerdanyola del Vallès supera els 4.500 punts i es coneix una nova mort per coronavirus

Si els contagis per coronavirus s'havien disparat la setmana passada a Cerdanyola del Vallès, ara les xifres tornen a batre el rècord. El risc de rebrot ha superat el llindar dels 4.500 punts i s'han confirmat més de 800 nous positius, a més de la segona defunció per coronavirus en aquest mes. 

Més info: Rècord de contagis setmanals a Cerdanyola

4.641 punts de risc de rebrot

Segons les últimes dades publicades pel Departament de Salut, entre el 21 i el 27 de desembre es van confirmar 864 nous casos positius a Cerdanyola, una incidència que ha disparat el risc de rebrot en 4.641 punts. Són xifres mai abans registrades que segueixen una tendència generalitzada en el conjunt del territori català. 

En el mateix període, el nombre de proves PCR fetes s'ha triplicat arribant a les 3.052 i als 2.626 tests d'antígens, el 17,7% dels quals han donat positiu en Covid-19. La franja d'edat més afectada ha descendit a les persones d'entre 20 i 29 anys, segons dades del 27 de desembre del Departament de Salut. 

2 morts en el mes de desembre

Cerdanyola lamenta una nova mort per Covid-19 en el que va de mes, una persona d'entre 60 i 69 anys. La defunció es va registrar el 27 de desembre, i se suma a la persona d'entre 80 i 89 anys que va morir el passat 18 de desembre. Així, són 163 els cerdanyolencs i cerdanyolenques que han mort pels efectes del coronavirus des de l'inici de la pandèmia.

Pel que fa a les persones hospitalitzades, el nombre ha oscil·lat entre les cinc i les vuit des del 21 de desembre, tot i que a dia 30 de desembre la xifra segons Salut va ser de vuit ingressats a Cerdanyola. Quatre d'aquestes persones tenen entre 50 i 69 anys, i la resta són majors de 70.

16.125 persones amb 3a dosi

La campanya de vacunació continua avançant, també la de la dosi de reforç. Ara que la tercera dosi s'ha estès a les persones majors de 40 anys, són ja 16.125 les persones que se l'han injectat, el 28,1% de la població. La vacunació infantil també creix i el 31% dels infants d'entre 5 i 11 anys ja s'ha immunitzat amb la primera dosi. 

Procediment si es dona positiu estant a casa

El Departament de Salut demana no anar al CAP si un test d'antígens comprat a la farmàcia i fet a casa dona positiu. En el següent enllaç t'expliquem els 11 passos a seguir en aquesta situació:

Pas a pas: què fer si dones positiu per Covid en un test fet a casa.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.