Tornen els llibres i les roses de Sant Jordi a Cerdanyola

Les places Abat Oliba i Francesc Layret acullen la diada de Sant Jordi aquest dimarts 23 d'abril

Aquest dimarts 23 d'abril els llibres i La diada inclou les roses tornen a omplir la plaça de l'Abat Oliba en un nou Sant Jordi. La jornada coincideix amb la 23a edició la Marató de lectura, amb activitats entre les 9 i les 20 h que giraran entorn de la lectura en veu alta.

Consulta el programa d'activitats 

 

Espai infantil i concert

La jornada comptarà avui també amb un espai de tallers adreçat als infants. D'11 a 14 h i de 16 a 20 h, la llegenda de Sant Jordi reviurà en l'imaginari dels infants. A més, el Pla Director de Lectura, amb el seu programa Més que Iletres, s'adhereix enguany al 33è Festival Internacional de Blues de Cerdanyola oferint a les 19 h un concert de cloenda a càrrec de Blues & amor.

 

Signatures de llibres

Com és habitual, els autors locals disposaran d'un espai a la plaça Abat Oliba per a signar els libres al Ilarg de la jornada. De 10 a 12 h signaran Susana Guillo, Isa Martos, Mireia Meiías i Gemma Navarri. De 12 a 14 h, Isidre Grau, Juan Maldonado, Alexandre Planas, Danny Romero i Miquel Sánchez. 

A la tarda, de 16 a 18 h hi seran Annabel Alcaraz, Aleix Andrés García, Tessa Barlo, Ma Angeles Moraté iEva Esther Pérez. I de 18 a 20 h, Carmen Alcolea, Gustavo Pedro Folch, Míriam González, Homaira Luna i Marc Solanes.

Més info: 19 autores i autors signaran llibres per Sant Jordi a Cerdanyola

 

Fulles de punt de llibre

Les commemoracions tornaran a ser protagonistes. En honor als 100 anys del naixement dels autors Montserrat Vayreda i Vicens Andrés Estellés, a més de la mort d'Angel Guimerà i Joan Salvat Papasseit, es convidarà a llegir textos seus. 

També es farà el bosc de les commemoracions literàries, un conjunt de vuit arbres de fulles de punts de llibre amb textos dels homenatjats. Fins al 23 d'abril es convida la ciutadania a visitar aquests arbres artificials i, si volen, endur-se algún punt de libre a la Floristeria Casamitiana, Cal Pintxo, Joguines Pardo, la Libreria L'Aranya i la Lilliput, la botiga Mima Moda Íntima i Montse Interiors o a l'Òptica Maranges.

 

Animació a la Lilliput

Un any més, la llibreria Lilliput només obrirà parada de venda de libres al seu local, al carrer Sant Ramon. A la tarda espera rebre més afluència infantil, i és per això que a les 17.30 h aproximadament, l'animador Isaac Alonso disfressat de cavaller medieval farà de contacontes.

 

L'Aranya, solidària

La Ilibreria l'Aranya també instal·larà parada a la plaça Enric Granados, davant el seu local, que obrirà el 22 i el 23 d'abril de 9 a 21 h. Igual que la Lilliput, creuen que la descentralització de Sant Jordi "promou un circuit de vida cultural a la ciutat". A més a més, l'Aranva enguany participa a la Cursa Solidària que organitza el CEM Cerdanyola col·laborant amb la Fundació Oncolliga. Així, part de la recaptació de la diada es destinarà a la causa. "Volem que aquesta iniciativa arribi al maxim de gent possible i que la resposta de la ciutadania sigui estupenda", explica la propietària, Olivia Pascual.

Entre les 12.30 i les 14 h del 23 d'abril, l'escriptor Jaume Copons i la il·lustradora Liliana Fortuny signaran llibres a l'Aranya. Són els creadors de la sèrie de novel·les gràfiques Bitmax&Co, amb més de 800.000 exemplars venuts. 

 

Nou local de l'Éfora

La Ilibreria Éfora aprofitarà Sant Jordi per donar a conèixer 'La Nova Efora', el local que estrenen al carrer Sant Daniel número 9. Així doncs, posaran parada tant a la plaça de l'Abat Oliba com al seu local. Ahir dilluns 22 d'abril, l'autor del best-seller Reina Roja, Juan Gómez Jurado, va estar signant llibres al nou local en una tarda multitudinària. 

Més info: Multitudinària inauguració de la Nova Llibreria Éfora

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.