Els treballadors de la Residència Joan XXIII reivindiquen el seu dret a vaga

El comitè d'empresa denuncia que no hi ha serveis mínims i no poden fer vaga

Els treballadors de la residència per a persones amb discapacitat intel·lectual Joan XXIII de Cerdanyola del Vallès continuen en vaga indefinida per demanar una millora salarial a l'empresa gestora del servei públic que ofereix la residència. Gairebé un mes després de la convocatòria de vaga, el comitè d'empresa denuncia que no poden exercir el seu dret a vaga perquè no hi ha marge per als serveis mínims que haurien d'establir-se.

Més info: Els treballadors de la residència Joan XXIII de Cerdanyola comencen una vaga indefinida

Aquest dissabte 17 de juny, els treballadors es manifestaran davant l'Ajuntament de Cerdanyola a partir de les 17 h. Els professionals reclamen una pujada salarial del 20% per pal·liar la pèrdua de poder adquisitiu de gairebé el 25% dels darrers 15 anys. El portaveu dels treballadors i membre de la CGTAgustín Yáñez, assegura que els treballadors pateixen per arribar a final de mes malgrat ser un servei essencial.

Per aquest motiu, el conjunt de treballadors demana que el Departament de Drets Socials de la Generalitat s'impliqui i s'iniciï una negociació a tres bandes. Segons la CGT, l'empresa s'acull al conveni del sector per no apujar més els salaris. L’any passat els professionals van tenir una pujada salarial 3%, el que suma un total de 1.100 euros nets al mes, però "no són suficients", apuntava Yáñez el dia d'inici de la vaga. “Per viure amb dignitat a l’àrea metropolitana de Barcelona, calen 1.447 euros nets, i a Barcelona, 1.550 euros”, explicava. A més a més, reclamen que, si no es mouen els sous, s'aporti un ajut econòmic per cobrir el cost del transport que suposa arribar fins a la residència. La residència Joan XXIII es troba dins el Parc Natural de Collserola, a tocar del cementiri de Collserola, i els treballadors denuncien que no hi arriba el transport públic.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.