La UAB respon a les pintades aparegudes a la casa del rector, Javier Lafuente

El grup Acció per la Independència demana la dimissió del rector amb pintades a la façana de casa seva

L'equip de govern de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha respòs a les pintades aparegudes a la casa del rector de la universitat, Javier Lafuente, reivindicades pel grup Acció per la Independència. En un comunicat, expressen la seva "ferma repulsa per l’atac al rector, que ha passat del seu àmbit professional al familiar". 

Més info: Un grup independentista pinta les paraules "feixista" i "traïdor" a casa del rector de la UAB

En les pintades, el grup independentista acusa Lafuente de "feixista" i "traïdor" i demanen la seva dimissió arran de les càrregues policials succeïdes davant la protesta d'un grup d'estudiants contra l'acte organitzat per S'ha acabat al campus de la UAB. "L’acte causant d’aquestes amenaces, que va tenir lloc el 25 de novembre passat al campus, estava organitzat per un col·lectiu inclòs al Registre d’Entitats de la Universitat, atès que complia els requisits necessaris per formar-ne part", respon la UAB. 

L’Equip de Govern assegura que el rector de la universitat no té competències en ordre públic: "En conseqüència, tampoc ha d’autoritzar l’entrada al campus de les forces de seguretat, que són les que dissenyen els operatius i defineixen les intervencions segons els seus propis criteris professionals".

Més info: Càrregues policials a la UAB contra manifestants que protestaven davant l'acte de 'S'ha acabat!'

De la mateixa manera, la UAB vol reafirmar la seva denúncia "que el campus de la UAB és objecte d’una confrontació d’interessos polítics aliens a les activitats i funcions pròpies de la Universitat". Com a universitat pública, assenyalen que tenen el compromís "de vetllar pels valors democràtics, els drets fonamentals i les llibertats en la construcció del nostre país". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.