L'acusat de l'atropellament mortal a Cerdanyola assegura no recordar res del que va passar

Els pèrits han mostrat una simulació en vídeo de com podria haver estat l'atropellament mortal a Polizur

L'home acusat d'atropellar mortalment el seu amic el juliol de 2020 a Cerdanyola del Vallès ha declarat en darrer terme en el judici pel cas, que se celebra des del 17 de febrer. L'acusat ha assegurat que no recorda res dels fets, mentre els forenses de la defensa asseguren que l'agressor va actuar sota una situació d'embriaguesa patològica.

Declara l'acusat

"El que vaig fer ho he de pagar", ha dit Adrián H., acusat d'atropellar mortalment un amic seu el juliol de 2020 al polígon Polizur de Cerdanyola, en la sessió del judici d'aquest dimecres 23 de febrer. En la seva declaració, que s'ha produït en darrer terme en el judici per petició expressa de l'advocat de la defensa, ha assegurat que no recorda res del que va passar i que no tenia motius per matar el seu amic Ángel. L'home ha relatat que l'unia una llarga amistat amb la víctima, amb qui es coneixien des de que tenien 8 anys.

Més info: Demanen 18 anys de presó per a l'acusat d'atropellar mortalment un amic a Cerdanyola

Adrían H. ha explicat que a víctima i agressor els van detenir, juntament amb el germà de la víctima, perquè havien plantat uns exemplars de marihuana en un local, una causa per la qual encara està pendent de ser jutjat. Ha reconegut, també, que va ser condemnat anteriorment per conduir sense carnet, un permís que tampoc tenia el dia que va atropellar mortalment el seu amic.

L'acusat d'atropellar mortalment el seu amic a Polizur: "El que vaig fer ho he de pagar"

La nit dels fets, ha detallat, van anar a sopar plegats a un restaurant de Ripollet amb diversos amics, i durant l'àpat es va prendre entre dues i tres cerveses. Després, alguns d'ells van comprar una ampolla de wishkey, que es van beure al carrer. Acte seguit, van optar per seguir la festa a una discoteca del polígon Polizur de Cerdanyola. També ha reconegut que abans i després del sopar va fumar marihuana, i ha explicat que ja a la discoteca, va seguir fumant, aquest cop haixix amb una pipa, i que el germà de la víctima en va fumar sense permís, motiu que va originar la baralla. A fora del local, van barallar-se, i assegura que va rebre molts cops, fet que assegura el va deixar estabornit.

Cap record dels fets

Durant el judici, l'acusat ha assegurat que no recordava res del que havia passat, ni pujar al seu cotxe ni atropellar-lo cap dels dos cops. "Després del cop que vaig notar recordo anar conduint. No sé ben bé per on, i que el meu amic que anava de copilot em deia que se me n'havia anat l'olla, vaig aparcar on vaig poder i vam anar a casa meva", ha apuntat.

En la sessió del dia anterior, diferents pèrits van declarar a l'Audiència Nacional mostrant al jurat diverses imatges i una simulació en vídeo de com es va produir l'atropellament. "És una simulació", ha advertit l'expert, "per tant no sabem si va ser exactament així, però creiem que pot ser bastant aproximat". Segons els pèrits, els danys del cotxe acrediten l'acusació de la fiscalia: les dues envestides es van fer de "manera intencionada", amb bona lluminositat i van provocar la mort de la víctima. 

 

Simulació feta pels Mossos d'Esquadra sobre el doble atropellament mortal de Cerdanyola el 2020. FONT: ACN

 

"No tenia cap motiu per fer-li mal a l'Ángel, era el meu amic, el conec des dels 8 anys", ha afegit a preguntes de la defensa. "Mai havíem arribat a colpejar-nos, si pogués anar enrere en el temps, jo donaria la meva vida per la seva, no era conscient del que feia, no sé com explicar-ho, ho sento molt, mai en la vida m'ho podré perdonar", ha assenyalat. En aquest sentit, ha afegit: "El que vaig fer ho he de pagar".

Embriaguesa patològica

Pel que fa als pèrits forenses de la defensa, consideren que l'agressor va actuar sota una situació d'embriaguesa patològica, és a dir, una situació que no li va minvar capacitats com ara la de conduir, que ho feia a la perfecció, però sí de controlar els seus impulsos de caràcter agressiu. "N'estem convençuts per la manera desproporcionada de reaccionar quan beu", ha detallat un dels pèrits, tot destacant altres episodis en què va actuar de manera violenta.

Els pèrits forenses de la defensa consideren que l'acusat va actuar sota una situació d'embriaguesa patològica: amb capacitat per a conduir però sense poder controlar els seus impulsos de caràcter agressiu.

"Ell explica que des de que s'aixeca de terra en la baralla de la discoteca no recorda res durant hores, i l'amic que l'acompanyava també diu que semblava no assabentar-se de res, i quan el van dur a l'ambulatori es va enfrontar a la policia", afegeix el pèrit. Per tot, considera que actuava amb una idea obsessiva que els seus amics anaven en contra seva, i que actuava com a conseqüència d'un trastorn antisocial de caràcter lleu.

Les metges forenses consideren, però, que no es donen els símptomes d'embriaguesa patològica, sinó que va actuar sota els efectes de l'alcohol que havia consumit durant tota la nit. Pel que fa a l'exploració que se li va fer al CAP de Cerdanyola-Ripollet, els sanitaris que van atendre l'acusat un cop detingut apunten que presentava ferides al cap i el llavi, que assegurava que li havien provocat els agents en la detenció. No obstant, no serien incompatibles en què les podria haver rebut en la baralla a la discoteca, segons els mateixos sanitaris.

Penes de fins a 30 anys de presó

El fiscal demana una pena de 18 anys de presó i a compensar econòmicament les persones que depenien de la víctima, mentre que l'acusació demana fins a 30 anys en considerar que es tracta d'un cas d'assassinat amb traïdoria i acarnissament, que va conduir de manera temerària i sense carnet ni assegurança. La defensa en demana l'absolució.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.