Les activitats al carrer marquen la Primavera a Cerdanyola

Les activitats culturals i festives protagonitzen l'agenda primaveral de la ciutat

El 21 de març comença la Primavera i a Cerdanyola arriba amb algunes de les activitats més destacades de l’any a la ciutat. Durant les pròximes setmanes es viuran festival d'espectacles familiars i de música, Sant Jordi, la festa major i, en mig de tot plegat, les eleccions municipals del 28 de maig. 

Un dels plats forts primaverals és la celebració de la diada de Sant Jordi. El diumenge 23 d’abril es vendran llibres i roses als carrers i els autors locals signaran exemplars de les seves publicacions. La literatura continuarà present amb la programació del Cafè amb lletres, que enguany celebra 16 anys. 

Culturalment, també destaquen la Mostra Internacional de Dansa Popular, el Dia Mundial dels Museus, el Dia de la Dansa i les propostes teatrals i artístiques que passaran pels escenaris i sales locals. També s’espera la Festa Major del Roser de Maig, el festival Altimira. A més a més, els mesos de primavera suposen el final de les competicions esportives i l’inici d’activitats a l’aire lliure aprofitant el bon temps. 

 

Festival Cerdanyola Menuda

 The Penguins Reggae per a Xics

The Penguins Reggae per a Xics

 

Els dies 24, 25 i 26 de març se celebrarà la primera edició del festival d'espectacles familiars Cerdanyola Menuda. L'Ajuntament cerdanyolenc impulsa aquest festival amb una programació gratuïta i dirigida a infants d'entre 0 i 13 anys. Els espectacles principals es faran a la plaça de l'Abat Oliba i l'Espai Infantil acollirà els tallers.

Consulta la programació sencera del Cerdanyola Menuda.

Sant Jordi

Roses de Sant Jordi.

Roses de Sant Jordi.

 

La diada de Sant Jordi se celebrarà el diumenge 23 d’abril amb parades de llibres i roses a la plaça de l’Abat Oliba. També s’espera la tradicional Marató de Lectura i altres activitats literàries durant els pròxims mesos. 

Més info: Llibreries, floristeries i entitats ja poden demanar parades per Sant Jordi

Roser de Maig

Gegants a la Festa Major del Roser de Maig.

Gegants a la Festa Major del Roser de Maig. 

 

La Festa Major del Roser de Maig tindrà lloc el primer cap de setmana de maig, amb el dilluns 8 com a festiu local. Fins al moment no s’han confirmat les activitats que conformaran el programa de festa major. 

Altimira Festival

Altimira Festival.

Altimira Festival. 

 

Enguany es tornarà a celebrar el festival de música cerdanyolenc Altimira Festival. El 13 de maig, nou bandes actuaran al Parc del Turonet en un esdeveniment gratuït i impulsat per Musikaos, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Esport

Club Bàsquet Femení Cerdanyola. FOTO: Ale Gómez

Club Bàsquet Femení Cerdanyola. FOTO: Ale Gómez

 

La recta final de les competicions esportives portarà moments decisius per als equips cerdanyolencs. Durant els pròxims mesos es definiran els ascensos, descensos, permanències i possibles títols que actualment estan en joc per a diferents esports i clubs. 

Cultura

La Companyia Artística Danzar en la 39a Mostra Internacional de Dansa Popular. FOTO: Nora Muñoz Otero

La Companyia Artística Danzar en la 39a Mostra Internacional de Dansa Popular. FOTO: Nora Muñoz Otero

 

Les propostes culturals es mantenen actives durant tot l’any a la ciutat, així que els pròxims mesos continuaran les activitats als museus locals, l’Ateneu, la Biblioteca Central i de la mà de les entitats culturals de la ciutat. Per exemple, s'esperen activitats especials perl Dia Mundial dels Museus (18 de maig), per al Dia Internacional de la Dansa (28 d'abril) i durant la nova edició de la Mostra Internacional de Dansa Popular. 

Activitats a la natura

Granja de Can Coll

Granja de Can Coll

 

Durant tot l’any, diferents entitats i el Parc Natural de Collserola plantegen activitats a l’aire lliure i en connexió amb la natura. Les pròximes setmanes, per exemple, s’organitzen visites i tallers a la masia de Can Coll o a jardins històrics de la ciutat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.