Les activitats de la setmana a Cerdanyola

Consulta quines són les activitats de la setmana del 21 al 27 d'octubre a la ciutat

Auqesta setmana, d'entre les activitats més destacades de la setmana del 21 al 27 d'octubre s'hi troben el Festival de Curtmetratges de Tardor i la 31a edició de les Jornades Culturals Flamenques. 

Dimarts 22 d'octubre 

Consulting Mates

Tens dubtes de Mates? Una professora voluntària de mates anirà al Casal de Joves Altimira per resoldre dubtes al jovent que ho necessiti. El nivell és ESO i batxillerat. No cal inscripció.

Hora: 17.30 h

Lloc: Casal de Joves Altimira 

Preu: De franc

Festival de Curtmetratges de Ficció Tardor 2019

Aquest és un festival de curtmetratges no competitiu que té com a objectiu principal mostrar les últimes tendències cinematogràfiques europees, tant d'alt com baix pressupost, però d'alta qualitat. El festival es presenta en dos parts, en dues estacions de l'any oposades: cinema de dansa, a la primavera, i cinema de ficció, a la tardor. Cada dia i fins dia 26 d'octubre a les 18 h al MAC de Cerdanyola es desenvoluparan diverses activitats relacionades amb el cinema. 
Hora: Consulta els horaris aquí

Lloc: MAC de Cerdanyola 

Preu: De franc

Festival de Cinema de Tardor

Dimecres 23 d'octubre

Presentació del llibre 'No fa gaire temps. Contes d'una guerra'

Amb la participació del seu autor, Carles Morata i de l'Isidre Grau.

Hora: 19 h

Lloc: Sala Enric Granados de la Biblioteca

Preu: De franc

Dijous 24 d'octubre

Lectura dramatitzada 'Ramon Llull a prop'

El Museu de Ca n’Oliver ofereix, en el marc de l’exposició ‘Ramon Llull i l’encontre entre cultures, una lectura dramatitzada de textos. Seguint amb la programació complementària de l’exposició es farà la lectura dramatitzada de textos amb l’objectiu de conèixer aquest personatge cabdal per la nostra cultura i el seu pensament. L’acte anirà a càrrec de Vespres Literaris i l’Aula de Teatre de l’Ateneu. La proposta vol apropar el públic a la figura de Ramon Llull, escriptor prolífic i polifacètic, que es va expressar en català, llatí i àrab.

Hora: 18 h

Lloc: Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver

Preu: De franc

Cafè filosòfic

Diàleg organitzat amb la finalitat de discutir sobre un tema des de la perspectiva filosòfica, amb l’objectiu d’intercanviar punts de vista i inquietuds. No cal tenir coneixements de filosofia i la conversa és sobre temes d’interès. No cal inscripció prèvia. Aforament limitat
Coordinadora: Sílvia Staps

Hora: 18.30 h

Lloc: Planta 0. Sala Enric Granados de la Biblioteca

Preu: De franc

Cine: La (des) educación de Cameron Post

Una jove és obligada per la seva família a assistir a un centre de teràpia per a reorientar la sexualitat de joves homosexuals. Gènere: Drama. Adolescència. Homosexualitat. Anys 90.

Hora: 21.30 h

Lloc: Teatre Ateneu

Preu: Soci 2 €; General 5 €

Divendres 25 d'octubre

'Una poma per la vida' campanya de la Fundació Esclerosi Múltiple

La Fundació Esclerosi Múltiple posa en marxa els dies 25 i 26 d'octubre, la campanya Una poma per la vida, durant els quals la FEM demana a la ciutadania que adquireixi una poma solidària al seu supermercat bon Preu-Esclat més proper.

La nit Solidària a Cerdanyola

La Nit Solidària de Cerdanyola, vol convertir-se en el lloc de trobada, participació, col·laboració i promoció de la feina que fan totes les entitats solidàries de la ciutat. 

L’objectiu de la Nit Solidària, a banda de la recaptació de fons per a projectes solidaris, és donar a conèixer l’activitat habitual de les entitats participants i reconèixer la seva tasca i la de les persones que hi són al darrere. L’acte està obert a la incorporació de qualsevol entitat que es dediqui a activitats de caire social, sòcio-sanitari o de cooperació.

Hora: 20 h

Lloc: Hotel Campus UAB

 

Preu: De franc

Visita teatralitzada nocturna al MAC 'Tancats per tots Sants'

Al voltant de la festivitat del Tots Sants, el Museu d’Art de Cerdanyola organitza una visita teatralitzada nocturna, oberta a tots els públics, amb una mirada original, còmica i alhora terrorífica. Segons la tradició, Tots Sants és el moment en el qual les fronteres entre el regne dels vius i dels morts es dilueixen. Els esperits surten a passejar i conviuen entre els vius. Un d’aquests esperits, atrapat al MAC, acompanyarà a les persones participants a la visita guiada nocturna a la col·lecció permanent del museu, qüestionant els límits entre la comèdia i el terror en una experiència única.

Hora: 22 h

Lloc: MAC

Preu: De franc

Dissabte 26 d'octubre

Teatre de carrer itinerant 'A la fresca'

Amb la companyia Anna Confetti, tres personatges i una cadira gegant surten a prendre la fresca, generant diferents situacions còmiques al llarg d’un recorregut. És un espectacle inspirat en situacions quotidianes molt visual i amb poques paraules.

Hora: 12 h

Lloc: Itinerant

Preu: De franc

Concert de música medieval a Ca n’Oliver

El Museu de Ca n’Oliver segueix amb les activitats complementàries a l’exposició temporal Ramon Llull, l’encontre entre cultures amb una proposta musical. Pedro Burruezo (líder de Claustrofobia als anys 80), Maia Kanaan, Jordi Ortega i Robert Santamaría, de la mà de Medievalia Camerata, proposen un concert en el qual recuperen històries i melodies antigues amb una mirada contemporània. Principalment, joies sefardites cantades en ladino, cançons dedicades a místics de la cristiandat, peces morisques... i alguna cançó trobadoresca d’arrels medievals. Tot amb una interpretació nova, bella, trencadora, però enfonsada en la tradició.

El públic podrà escoltar i gaudir de cançons com El rei de Franzia, Aman Aman, Allahouma, La móra d’Aragó, Ebrios de amor divino Al Kauthar, Santa Teresa... en castellà, català, ladino, àrab, italià, llatí i galaico portuguès.

Hora: 20 h

Lloc: Museu i Poblat Ibèric

Preu: De franc

31a edició de les Jornades Culturals Flamenques

Enguany les Jornades Culturals Flamenques de Cerdanyola de la Casa d'Andalusia arriben a la seva 31a edició i ho fa amb el següent programa: 

Dissabte 26 d'octubre. Casa de Andalucía a les 21:00h
Recital Flamenc amb Raúl Montesinos, Al Cante, i Antonio Carrión,  Al Toque

Diumenge 27 d'octubre. Casa de Andalucía a les 12:30h
Recital Flamenc amb El Galli, Al Cante, i Antonio Carrión,  Al Toque

Lloc: Casa d'Andalusia

Fotografia de les Jornades Flamenques del 2014.

Diumenge 27 d'octubre

Jugatecambiental

La Jugatecambiental consisteix en un espai lúdic i educatiu on es pot gaudir de diverses activitats: jocs, tallers ambientals o itineraris guiats pel Parc del Turonet. Obrirà els diumenges d'11:30 a 13:30 h, al Parc del Turonet i s’adreça fonamentalment a un públic familiar. El diumenge 27 d'octubre l'activitat serà El cargol mossi i el cuc, podreu escoltar un conte amb titelles.

Hora: D'11:30 a 13:30 h

Lloc: Parc del Turonet (al parc de terra al costat del gratacels)

Preu: De franc

Sant Marçal, de fortalesa a torre d'estiueig

Visita guiada per descobrir la llarga història d'aquesta fortalesa militar, documentada ja al segle XII, seu dels senyors feudals de Cerdanyola i que al segle XIX es va convertir en una torre d'estiueig. Es farà un recorregut pels jardins i voltants del castell, però l’activitat no inclou la visita a l'interior de l'edifici. És una activitat recomanada per a majors de 10 anys i té un preu públic de 3 euros per persona.

Enguany, per participar, cal inscripció a partir del 17 d'octubre  trucant al telèfon 935 804 500 ja que les places són limitades.

Hora: 11.30 h

Lloc: Castell de Sant Marçal 

Preu: 3 €

Espectacle familiar 'La princesa en texans'

Al País del Poble Sec fa temps que no hi plou, i per acabar-ho d’arreglar, un terrorífic drac es beu la poca aigua que raja de la Font Dolça. Aconseguirà la princesa Maribel fer fora el drac? Ho aconseguirà el cavaller? Arribarà finalment l’aigua al poble? Prepareu-vos, perquè dos peculiars venedors ambulants us explicaran aquesta fantàstica llegenda. Coneixereu una princesa molt especial, que amb l’ajuda d’una pila de personatges, us ensenyarà que allò important no és qui ets, sinó com ets. Una obra de teatre familiar per trencar estereotips i fer-se un tip de riure.

Hora: 12 h

Lloc: Teatre Ateneu

Preu: 7 €; nens i nenes sòcies de Bambalina  4€