Les activitats de la setmana a Cerdanyola

Consulta quines són les activitats de la setmana del 28 d'octubre al 3 de novembre

Aquesta setmana les activitats més destacades són la Castanyada i les activitats de terror que entitats i equipaments municipals han preparat per Halloween. Fes un cop d'ull! 

Dilluns 28 d'octubre

El Síndic de Greuges a Cerdanyola del Vallès

L'equip del Síndic de Greuges de Catalunya serà a Cerdanyola del Vallès per atendre a les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes contra una actuació de l'Administració pública i també contra les empreses que presten serveis d'interès general: llum, aigua, gas, etc. Prèviament, cal concertar l'entrevista trucant al telèfon gratuït 900 124 124  o enviant un correu electrònic a  sindic@sindic.cat

Hora: A la tarda

Lloc: Ateneu de Cerdanyola 

Preu: De franc

Taller de Cuina Japonesa

Receptes a l’abast de tothom: sushi, pollastre karagee, espinacs sunomono, dorayaki…, a càrrec de Montse Tàpia. És una activitat adreçada a públic adult. Cal inscripció prèvia: a partir del 9 d’octubre (web). Places limitades.

Hora: 18 h

Lloc: Sala Enric Granados de ls Biblioteca 

Preu: De franc

Dimarts 29 d'octubre

Setmana de la Mobilitat Segura i sostenible UAB 2019

La UAB celebra, com cada any, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, en el marc del Campus SiS, amb l’objectiu de conscienciar sobre els avantatges dels desplaçaments en transport públic col·lectiu i no motoritzats.

Les activitats es concentraran el dijous, 17 d'octubre, per celebrar el Dia de la Bicicleta, on tota la comunitat universitària hi podrà participar des de les 10 h fins a les 14 h, en diferents activitats que tindran lloc a la Plaça Cívica. Les persones assistents podran provar els diferents tipus de vehicles elèctrics que s’hi exposaran. Més informació al Catàleg d'activitats Setmana Mobilitat 2019

Xerrada 'Sòl pèlvic i porteig'

Xerrada sobre els canvis del sòl pèlvic en l'embaràs i post-part. Pautes per aprendre com fer el porteig cuidandan el sòl pèlvic, a càrrec d'Alba Romero, fisioterapeuta especialista en sòl pèlvic i Natalia Grabinski, assessora de porteig.  Les places són limitades.

Hora: 11.30 h

Lloc: Arthros (carrer de Parcers, 1)

Preu: Aportació 10 €

Consulting Mates

Com cada dimarts, el Casal de Joves Altimira organitza classes de repàs de matemàtiques.T ens dubtes de Mates? Una professora voluntària de mates anirà al Casal de Joves Altimira per resoldre dubtes al jovent que ho necessiteu. Nivell ESO i batxillerat. És un servei gratuït. No cal inscripció

Hora: 18 h

Lloc: Casal de Joves Altimira

Preu: De franc

Debat ciutadà a Ca n'Altimira. Procés de participació del PDU

La sessió s'estructurarà en tres apartats diferenciats: l'exposició del contingut del PDU, un espai de treball temàtic en grups reduïts i la presentació dels resultats obtinguts als diferents espais de treball. La convocatòria va dirigida a la ciutadania dels municipis d'aquest àmbit territorial: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada, Ripollet i Sant Cugat del Vallès.

Programa:

19.00 h Inauguració de l'exposició 'Metropolis de ciutats'
19.30 h Presentació de la sessió a càrrec de Josep M. Carreras, director de l'Àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques de l'AMB.
19.40 h Presentació del PDU a càrrec de Xavier Mariño, cap del Servei de Redacció del Pla Director.
20.00 h Taller per taules temàtiques amb la presència de tècnics de l'equip redactor del PDU metropolità i tècnics municipals. Les taules se centraran en les següents temàtiques: infraestructura verda, cohesió social i habitatge, mobilitat, cicle de matèria i energia, desenvolupament econòmic i social. 
21.00 h Presentació de les conclusions de les taules i plenari.
21.20 h Tancament a càrrec d'un representant de l'AMB.

Lloc: antiga Biblioteca Ca n'Altimira

Dimecres 30 d'octubre

Xerrada sobre el càncer

A partir del mes d'octubre tots els dimecres es farà una activitat diferent de 10 a 12h. En aquesta ocasió es farà una xerrada a càrrec de Fèlix Mora, dietista i psicòleg.

Hora: De 10 a 12 h

Lloc: Local de l'associació (carrer de Francesc Layret, 74)

Preu: De franc

Dijous 31 d'octubre

Casal del Terror

El Casal de Joves Altimira organitza el XV ‘Casal del Terror’ que enguany escenificarà una presó psiquiàtrica i es farà el 31 d’octubre a partir entre les 17h i les 20h. S’accedirà en grups reduïts de màxim cinc persones i els tiquets (gratuïts) es podran adquirir al Casal el 29 i 30 d’octubre de 18h a 19h i el mateix 31 d’octubre a partir de les 16:30h fins a exhaurir-les.

Hora: A partir 17 fins a les 20 h

Lloc: Casal de Joves Altimira

Taller de dansa creativa 

Cicle de 3 tallers d'activitats amb perspectiva de gènere i LGTBIQ+ dirigides a dones, lesbianes i trans* (activitat no mixta), per tal d'oferir una eina per a l'apoderament del propi cos i les pròpies accions.

*Dijous 31 d'octubre, 18.30 h. Centre Cívic de Sant Ramon (carre Tort, 17)

Tota la informació relacionada i les inscripcions prèvies necessàries per participar-hi es poden fer a:

CIARD (Centre d'Informació, Atenció i Recursos per a Dones) carrer de les Belles Arts, 19. Telèfon 935 921 647 de dilluns a divendres i de 10 a 13h. Adreça electrònica: dones@cerdanyola.cat. Facebook https://www.facebook.com/DonesCerdanyola/

Cine: The Tour

Any 1993, el pitjor moment de la guerra a Bosnia-Herzegovina. Un grup d'actors de Belgrado, ignorants de l'embolit en que es ficaran, decideixen guanyar uns diners ràpid  sortint de gira per la Krajina serbia. Aviat es troben en el cor d'una guerra cruenta, passant  d'un front a l'altre, d'un exèrcit a un altre. 

Hora: 21.30 h

Lloc: Teatre Ateneu 

Preu: 2 € socis, 5 € general. 

Divendres 1 de novembre

Presentació dels equips del Cerdanyola Futbol Club 2019-2020

El Cerdanyola Futbol Club celebra la presentació oficial dels seus equips per a la temporada 2019-2020. Hi haurà una desfilada dels gairebé 1.000 jugadors i jugadores del club. Tots els integrants del CFC participaran a l’acte: des dels patufets i jugadors de l’Escola UAB, fins als jugadors de futbol 7 i 11, futbol sala, jugadores del femení, veterans i primers equips de cadascuna de les seccions.Tots els jugadors i jugadores estan convocats a les 10.45 h.

Hora: 12 h

Lloc: Camp Municipal de La Bòbila

El 'Bosque Maldito' 

Cinquena edició d'un espectacle de terror organitzat per l'associació de veïns de Canaletes amb molt d'èxit en les anteriors edicions. Les entrades ja s'han repartit fins a exhaurir-les. 

Més info: El túnel del terror de l’AAVV Canaletes de Cerdanyola del Vallès celebra el seu 5è aniversari

Imatge del túnel del terror de Canaletes al 2017

Dissabte 2 de novembre

El Mercat

Fira d'antiguitats, col·leccionisme i artesania. 

Horari:

  • De 9 a 14 h, antiguitats, col·leccionisme i artesania.
  • De 14 a 20.30 h, artesania.

Lloc: Plaça de Josep Viladomat

Diumenge 3 de novembre 

Activitats a Can Catà

El bosc gran de can Catà es obert al públic el 1r i 3r diumenge de cada mes. Excepte els festius i durant el mes d'agost. Possibilitat de fer itineraris guiats per a grups de entre (mínim ) 15 persones i (màxim) 25 persones. 

Hora: ​de 10 a 14 h.

Lloc: Can Catà Natura

Preu: Adults 5 €, infantil (menor de 10 anys) 3 €

Ca n'Oliver, un poblat ibèric laietà

Cada primer diumenge de mes el Museu de Ca n’Oliver obrirà les seves portes als visitants perquè el puguin visitar. Aquest mes d'agost es pot visitar el jaciment arqueològic i l’exposició permanent sobre la Cultura Ibèrica en la que els objectes, els interactius i les imatges s’intercalen per presentar un món que va desaparèixer fa més de 2000 anys. Durant el recorregut, es descobrirà  quines evidències arqueològiques parlen de les activitats que les dones del poblat desenvolupaven en la seva vida quotidiana.

També hi haurà la possibilitat de fer una visita guiada gratuïta al jaciment i al taller metal·lúrgic reconstruït, a les 12 h

Hora: de 10.30 a 14.30 h

Lloc: Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver

Preu: De franc

Jugatecambiental

La Jugatecambiental consisteix en un espai lúdic i educatiu on es pot gaudir de diverses activitats: jocs, tallers ambientals o itineraris guiats pel Parc del Turonet. L'activitat serà Animals de foscor, on es descobriran els secrets dels ratpenats. Activitat lliure i gratuïta.

Hora: d'11.30 a 13.30 h

Lloc: Parc del Turonet 

Preu: De franc