43.683 cerdanyolencs estan cridats a les urnes aquest 28 de maig

Aquest 28 de maig se celebren les eleccions municipals 2023

Aquest diumenge 28 de maig, 43.683 persones estan cridades a les urnes a Cerdanyola del Vallès. Quatre anys després, la ciutat torna a votar en unes eleccions municipals. A Bellaterra també s’escollirà el president de l’entitat municipal descrentralitzada (EMD).

13 candidatures

En aquestes eleccions, la ciutadania pot escollir entre tretze candidatures. Set dels partits que es presenten als comicis formen part del Ple Municipal i les altres sis no han tingut representació durant el mandat 2019-2023.

Més info: Els tretze candidats a l’alcaldia de Cerdanyola del Vallès

 

 

El dia de les eleccions

Els cerdanyolencs votaran repartits en 16 col·legis electorals en un total de 75 meses. Els col·legis electorals obriran portes a les 9 h i les tancaran a les 20 h. En el moment de la votació, cada elector ha d’identificar-se amb el DNI, el carnet de conduir o el passaport.

L’any 2019, Cerdanyola va estrenar un sistema de votació secreta per a persones invidents, i aquest 2023 es repeteix. De fet, Cerdanyola és un dels únics quatre municipis on les persones invidents podran votar en secret. Així, l’Ajuntament, amb el vistiplau de la Junta Electoral de Zona, posa a disposició de les persones invidents o amb discapacitat visual el vot accessible que permet la privacitat i garanteix el secret del vot en les eleccions locals i a la presidència de l’EMD de Bellaterra aquest 28 de maig. 

Les claus

Els grans temes d’aquesta campanya electoral han estat l’habitatge i el futur del Parc de l’Alba -antic Centre Direccional-, així com el desenvolupament de la mobilitat a la ciutat arran del creixement que es preveu amb aquest planejament urbanístic. Altres temes amb protagonisme són l’espai públic, el model de recollida de residus, l’impuls del comerç local i la marca Ciutat del Coneixement.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.