Els tretze candidats a l’alcaldia de Cerdanyola del Vallès

Tretze persones es presenten com a candidats per governar a l'Ajuntament de Cerdanyola

Aquestes eleccions municipals, la ciutadania de Cerdanyola haurà d'escollir entre tretze candidats a l'alcaldia. Alguns repteixen respecte a les eleccions de 2019, però també hi ha alcaldables que s'estrenen al capdavant d'una candidatura.

Durant aquest mandat, el Partit Socialista ha governat el solitari amb 9 regidors. El plenari s'ha completat amb Esquerra Republicana (5 regidors), Ciutadans (3 regidors), Guanyem Cerdanyola (3 regidors), En Comú Podem (3 regidors), Junts per Cerdanyola (1 regidor) i el Partit Popular (1 regidor). La llista de candidatures la completen Gent per Bellaterra -candidatura històrica des de la creació de l'EMD bellaterrenca-, i com a estrenes en unes municipals a Cerdanyola: Ara Cerdanyola, Valents, Vox, Impuls i Bellaterra Endavant. 

Carlos Cordón (PSC)

Carlos Cordón

Carlos Cordón

Carlos Cordón es va convertir en alcalde de Cerdanyola l’any 2019 i es presenta a la reelecció. Arquitecte de professió, és veí de Serraparera, va iniciar la seva trajectòria política a les joventuts del Partit Socialista i des del 2017 és el primer secretari del partit a la ciutat. Es va estrenar com a regidor a l’Ajuntament l’any 2015.

Més info: Carlos Cordón (PSC): "Hem posat unes bases molt sòlides per avançar"

 

Albert Turon (ERC)

Albert Turon

Albert Turon

Aquestes són les primeres eleccions d’Albert Turon com a candidat d’Esquerra Republicana. Va entrar al Ple municipal com a regidor del partit l’any 2015 i va ser president de la secció local. Especialment vinculat a l’activisme ecologista, Turon és veí de Ca n’Antolí , periodista de formació i funcionari de la Generalitat. 

Més info: Albert Turon (ERC): "Som els únics que podem presentar una alternativa seriosa al govern actual"

Pau Ortolà (Ciutadans)

Pau Ortolà

Pau Ortolà

 

Aquesta també és l’estrena de Pau Ortolà com a candidat de Ciutadans. Va arribar a Cerdanyola l’any 2010 per llicenciar-se en Dret per la UAB i és veí de Les Fontetes. Ortolà és regidor a l’Ajuntament amb Ciutadans des del 2015. Amb 32 anys és el candidat més jove d’aquestes eleccions municipals a Cerdanyola.

Més info: Pau Ortolà (Ciutadans): "Cerdanyola podria pagar menys impostos rebent el mateix o millor"

Ivan González (Guanyem Cerdanyola)

Ivan González, candidat de Guanyem Cerdanyola. FOTO: Mónica GM

Ivan González

Ivan González es presenta per primera vegada com a candidat a l’alcaldia. Va accedir a l’Ajuntament com a regidor del govern de Compromís l’any 2015, exercint de regidor d’Urbanisme, i el 2019 va tornar al Ple des de l’oposició. Llicenciat en Dret per la UAB, actualment treballa com a jurista a l’Ajuntament de Sant Celoni.

Més info: Ivan González (Guanyem): “Volem fer que l’Ajuntament faci un gir cap a les polítiques d’esquerres"

Pedro Arco (En Comú Podem)

Pedro Arco, alcaldable d'En Comú Podem. FOTO: Nora Muñoz Otero

Pedro Arco

 

Pedro Arco també és una cara nova entre els candidats a l’alcaldia. L’alcaldable acumula tres dècades de treball a  l’administració pública a nivell local, autonòmic i estatal. Arco va ser cap de Comptabilitat de l’Ajuntament de Cerdanyola i l’any 2019 no formava part de la llista d’En Comú Podem.

Més info: Pedro Arco (ECP): "L'Ajuntament és la casa del poble, i com a tal ha de donar veu al poble"  

 

Joan Sánchez (Junts per Cerdanyola)

Joan Sánchez

Joan Sánchez

 

Segones eleccions municipals de Joan Sánchez com a candidat de Junts. Va ser alcaldable l’any 2019 en el naixement de la marca a la ciutat i ha estat l’únic regidor de Junts aquest mandat. Sánchez ha treballat com a professor de Llengua i Literatura Catalanes, periodista i actualment gestiona la comunicació d’entitats i empreses.

Més info: Joan Sánchez: “Hem vingut a la política a fer coses, no a fer discursos ni a barallar-nos amb ningú"

 

Anabel Plans (Partit Popular)

Anabel Plans

Anabel Plans

 

Anabel Plans també viu les seves primeres eleccions com a alcaldable. Va ser la número 3 de la candidatura de Manuel Buenaño l’any 2019, i dos anys després el va substituir com a única regidora del PP al plenari. Plans treballa com a comercial i és la secretària general del comitè executiu del PP local.

Més info: Anabel Plans (PP): “Espero tenir una força una mica més rellevant que en l’última legislatura”

Ramon Andreu (Gent per Bellaterra)

Ramon Andreu

Ramon Andreu

President de l’EMD de Bellaterra des de l’any 2010 i torna a ser candidat a la presidència, a més d’alcaldable a la ciutat. És a dir, des de la creació de l’EMD, Andreu ha estat el president. El bellaterrenc ha estat professor d’Educació Física i el 2019 va determinar que la seva tasca de president de l’EMD requeria dedicació total.

 

Octavi Sena (Ara Cerdanyola)

Octavi Sena, candidat d’Ara Cerdanyola. FOTO: Cedida

Octavi Sena

Octavi Sena és santcugatenc, però assegura sentir-se molt proper a Cerdanyola. Encapçala la candidatura d’Ara Cerdanyola, el nou projecte del PDeCAT a la ciutat. Sena és executiu d’una empresa farmacèutica i va ser pastor protestant. 

Més info: Octavi Sena, Ara Cerdanyola: “Volem omplir l’espai del centre moderat”

Óscar Conde (VOX)

10 oscar

Óscar Conde

 

Aquestes són les primeres eleccions municipals amb VOX com a candidatura. L’alcaldable és Óscar Conde, cerdanyolenc des de la infància, conductor d’autobús i vinculat a Cerdanyola 2000 i a les parròquies de la ciutat.

 

Carmen León (Valents)

Carmen León és la cap de llista de Valents a Cerdanyola. FOTO: Guillem Barrera

Carmen León

 

Després de militar durant més de 20 anys al PP i ser candidata a l’EMD, la bellaterrenca Carmen León ha decidit encapçalar la llista de Valents a Cerdanyola. Treballa com a agent de la Propietat Immobiliària.

Més info: Carmen León: “Valents és el partit del sentit comú”

Elisenda de Clascà (IMPULS)

Elisenda de Clascà, alcaldable d'Impuls a les eleccions. FOTO: Cedida

Elisenda de Clascà

La candidatura Iniciativa Municipal de Persones Unides Lliurement i Solidària (IMPULS) es presenta per primera vegada a les eleccions municipals i ho fa amb l’advocada Elisenda de Clascà com a candidata a Cerdanyola. 

Més info: Elisenda de Clascà, Impuls: “La resta de formacions estan enrocades en el passat”

Norman Portell (Bellaterra Endavant)

Norman Portell

Norman Portell

 

La candidatura Bellaterra Endavant també es presenta per primera vegada a l’alcaldia. Norman Portell és el secretari d’organització del partit, que també té candidat a l’EMD, i treballa en l’àmbit de l’enginyeria.

Més info: Josep Maria Riba (BellaterraEndavant!): "Cal donar-li més força i sentit a l’EMD"

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.