El Fem 17 del Cerdanyola CH és subcampió de l’Eurockey Cup 2021

Les d’Àlex Batlle han perdut per 1-0 la final de l’Eurockey Cup davant de la Selecció Espanyola

El Fem 17 del Cerdanyola Club d’Hockey ha debutat a l’Eurockey Cup arribant a la final del torneig de diumenge 10 d’octubre. Les jugadores d’Àlex Batlle han perdut per 1-0 davant de la Selecció Espanyola en una trobada lluitada fins al final. La capitana Carla Castro ha estat la màxima golejadora de la competició acumulant 10 gols.

El Sarda es va classificar al partit decisiu guanyant la semifinal contra el HPR Camp Hockey Team per 5-3, proclamant-se així líder del grup E. La final de diumenge ha enfrontat a la Pista Blava del pavelló Ciutat Esportiva Blanes al Cerdanyola i a la Selecció Espanyola com a equips líders dels respectius grups, l’E i el F.

Més info: El Fem 17 del Cerdanyola CH participa a l’Eurockey Cup

1a part: 1-0 sentenciador

La trobada ha estat marcada pel domini en atac del conjunt de la Selecció Espanyola, i per la sòlida defensa del Cerdanyola. Amb jugades conjuntes obrint-se pas en camp contrari, Espanya no ha trigat a inaugurar el marcador en el 5’ a partir d’una jugada des de l’àrea que Laura Crespo ha definit. Aquest 0-1 ha donat a les rivals l’avantatge de jugar pausadament entrant a porteria i fent ‘tiqui-taca’ entre quatre, una pauta que han seguit durant tot el partit.

El Sarda, en canvi, ha hagut de prioritzar la defensa i jugar a la contra. En el 7’ Carla Castro i Mar han provat de definir en més d’una ocasió a partir de boles robades a mitja pista. Ha estat clau en l’enfrontament el paper de la portera verd-i-blanca Estela Rubio, que defensat la porteria d’ocasions clares de gol en diverses ocasions.

Carla Torruella ha destacat defensivament en el 19’, apareixent des de l’altra banda de la pista per aturar un possible gol. Els últims minuts de la primera part el Sarda ha ocasionat més perill a la porteria contrària. Quan faltaven 23 segons per la xiulada, l’àrbitre ha sancionat amb targeta blava a la dorsal 7 d’Espanya Dana i Carla Castro ha picat una directa que s’ha desviat per sobre del travesser.

2a part: sòlida defensa verda

A la represa, la dinàmica de la primera part s’ha repetit. La possessió ha sigut desequilibrada en favor a la Selecció Espanyola que ha seguit dominant i provocant perill a la porteria de Rubio. Les d’Àlex Batlle han tingut una ocasió clau de gol en el 7’: mentre atacaven, les rivals han perdut la bola a mig camp, fet que ha obligat la seva portera a rebutjar la bola que ha acabat al stick de la capitana Carla Castro i ha xutat però sense definir.

La pressió per part d’Espanya ha estat intensa al llarg de tota la segona part, però les verdes han contestat amb una sòlida defensa. Al voltant del minut 10, el Cerdanyola ha començat a guanyar possessió i ha reiterat en les contres però amb poca efectivitat. Per la seva part, Estela Rubio ha seguit traient pit i ha refutat una clara ocasió al min 10. Els últims 2 minuts la possessió ha estat compartida, però el marcador s’ha mantingut en l’1-0 fins a la xiulada final.

Tot i no ser campiones, les jugadores del Fem 17 han fet història en ser el primer equip femení del Cerdanyola CH classificat en l’Euroceky Cup.