Arriba la Milles de Cerdanyola més infantil

La cursa nocturna coorganitzada pel club Cerdanyola Atletisme i Triatló i l'Ajuntament arriba aquest dissabte a la seva 35a edició

La Milles de Cerdanyola, la cursa atlètica nocturna coorganitzada pel club Cerdanyola  Atletisme i Triatló i l'Ajuntament arriba aquest dissabte 18 de novembre a la seva 35a edició.

Com a novetat, enguany no es farà la cursa de 10 km i, per tant, la cursa llarga serà de 5 km. Així ho va confirmar el responsable del Club Cerdanyola Atletisme i Triatló, Rafa Meléndez, qui va explicar que “la nostra voluntat és que la Milles de Cerdanyola avanci cap a una festa de l’esport infantil”.

Com a novetat, enguany no es farà la cursa de 10 km i, per tant, la cursa llarga serà de 5 km

 

És per això que a més a més aquest any s’ha afegit una cursa infantil més, per tal que la diferència d’edats dins d’una mateixa categoria sigui mínima. De les sis curses que es realitzaran, cinc són infantils.

D’altra banda, s’ha apostat per fer una cursa més neta, apartant el fum dels cotxes. “La cursa de 10 km feia que el fet de tallar el trànsit fos més complicat i la ciutat es col·lapsava; d’aquesta manera es redueix a menys de la meitat el temps que els carrers del centre estaran tallats”, comenta Meléndez, que creu que així es millora la qualitat de la cursa.

Totes les curses sortiran des del carrer Santa Anna, al davant del pavelló municipal Can Xarau-Paco Arpide, i igual que l'any passat, tots els circuits transcorreran pels carrers cèntrics de Cerdanyola, tallant alguns carrers de la ciutat.

Més info: MAPA: Les afectacions al trànsit durant les Milles nocturnes

 

La cursa de 5 km que sortirà del carrer Santa Anna, avinguda Catalunya, avinguda Primavera, avinguda Sant Iscle, carrer Lluís Companys, avinguda Primavera, carrer Santa Rosa, carrer Anselm Clavé, carrer Mare de Déu del Pilar, carrer Lluís Companys, carrer Altimira, carrer Sant Enric, carrer Anselm Clavé, carrer Sant Ramon, carrer Francesc Layret, carrer Foment, passeig de la Riera i carrer Santa Anna.

 

Segona millor participació de la història

Un cop tancades les inscripcions, 1083 persones participaran a les diferents curses d'engunay. En concret, són 643 els adults que competiran a la cursa de 5 km i 440 els infants que correran en alguna de les cinc curses destinades a ells.

El nombre d'inscrits d'aquesta edició és el segon millor registre de la història de la Milles de Cerdanyola, per darrera de l'edició del 2017, en què es van inscriure 1128 persones. El que sí és rècord, és la participació a les curses infantils, ja que mai s'havia superat la barrera dels 400 infants. 

1083 inscrits, el segon millor registre de la història de la Milles de Cerdanyola, per darrera de l'edició del 2017

 

Un cop inscrits, els participants podran recollir el dorsal, samarreta (opcional i té un preu de 2 euros) i xip d'un sol ús el mateix dia de la cursa a la Pista Poliesportiva 2 del Complex Esportiu Municipal Can Xarau d'11 a 13:30 h i a partir de les 16:30 h i fins a l'inici de la darrera cursa.

 

Competició només a la cursa llarga

En el cas de les curses infantils, aquestes seran participatives, no competitives i no tindran cronometratge ni classificació. Per a la cursa de 5 km es tindrà en compte el temps absolut i obtindran medalla:

  • Els tres primers classificats de la general, tant masculí com femení
  • El primer classificat de cada categoria, tant masculí com femení
  • El primer classificat local, tant masculí com femení

 

35a edició de cursa

Les Milles Nocturnes de Cerdanyola del Vallès van néixer l’any 1986 quan uns membres de la Comissió de Festes de Sant Martí, i aficionats a l’atletisme, amb el desig d’aportar un complement esportiu a les Festes de Tardor van decidir incloure una cursa dins del programa de les festes del 1987.

Així, el dissabte 7 de novembre d’aquell any va tenir lloc la primera edició d’aquesta cursa. Tot i que inicialment van ser 4 Milles Nocturnes, la cursa es va convertir, passades les tres primeres edicions, en les posteriors 5 Milles Nocturnes (8 km).

En un principi, el circuit de la cursa tenia com a sortida i arribada la plaça de Sant Ramon, però al 1989, a causa de l’augment de participació es va modificar el circuit per evitar els problemes de trànsit, fent la sortida i arribada al carrer de Sant Ramon, davant de la plaça de l’Abat Oliba.

Milles de Cerdanyola 2022. FOTO: Nora Muñoz Otero

Milles de Cerdanyola 2022. FOTO: Nora Muñoz Otero

 

Aquell mateix any l'organització de la cursa va passar a mans del recentment constituït Club Atlètic Cerdanyola, i el 1993 va agafar el relleu el Club d'Atletisme Km 42 de Cerdanyola, fins l'any 1999. Durant aquest període, "l'ànima de l'organització va ser el Carles Martín, qui demanà la col·laboració de tothom perquè les 5 Milles poguessin arrelar-se a Cerdanyola com un esdeveniment esportiu important per a la ciutat", tal com explica Salva Pou en un article del 2009 a atletisme.com.

Per problemes a l'organització, des de l'any 2000 el Servei d'Esports de l'Ajuntament de Cerdanyola va encarregar-se de la cursa, ubicant el circuit a la Zona Esportiva Municipal de les Fontetes.

A partir del 2010, el Club Cerdanyola Atletisme i Triatló està al capdavant de la cursa i des d'aleshores han volgut apropar cada vegada més les Milles de Cerdanyola als cerdanyolencs i cerdanyolenques. De fet, comenten que “quan ens vam posar a l’organització, la cursa es feia per fora de la ciutat, per tal de no molestar el trànsit. Però això no tenia cap mena de sentit”.

Segons Rafa Meléndez, "per les seves característiques (nocturna, plenament urbana i de caràcter popular), és una competició única a tota la comarca". Per aquest motiu gaudeix d’una gran popularitat en el món de l'atletisme i és una cita obligada entre aquells qui els hi agrada córrer.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.